Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada  Ceza İnfaz Hükümleri’nde değişikliğe gidileceğini açıkladı.

Son dönemde artan şiddet ve cinayet olaylarına ilişkin tepki gösteren Erdoğan, AKP Grup toplantısında şunları söyledi:

“İnsanlarımızın hayatını güvenle hissedebilmesini sağlamak için ne gerekiyorsa yapacağız. “Belirli suçlarda infaz hükümlerinin, alınan cezanın yüzde 10’u cezaevinde geçirildikten sonra işlemeye başlaması sağlanacaktır. Mesela 5 suç kaydı olan birinin, diğer davalarının bitip sabıka kaydına işlenmesi beklenmeden tutuklu yargılanmasının önü açılacak. Tutukluluk süresi, kişinin işlediği suçlar ve alacağı cezalarla orantılı belirlenecek.” dedi.

Kadın cinayetlerine sert tepki gösteren Erdoğan, İstanbul Sözleşmesi’ne ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

“2023 yılında yapılan bir düzenleme ile boşanmış eşe karşı işlene şiddetin cezası artırıldı. Bu düzenleme İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmemizden sonra yapılmıştır.” diye konuşan Erdoğan, “İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmemizin kadın hakları ve kadına yönelik şiddetle mücadelede en ufak bi menfi etkisi olmamıştır. Türkiye‘de kadına yönelik şiddetin çelikten kalkanı söz konusu sözleşme değil, 6284 sayılı kanundur.” ifadelerini kullandı.

Toplumda adalet duygusu güçlenecek. Adaleti tesis etme boynumuzun borcudur, nerede sorun varsa düzelteceğiz.

diyen Erdoğan, CHP lideri Özgür Özel ‘i de  rakı reklamı yapmakla suçlayarak şöyle konuştu: Sayın Özel, kadınlar arasında ayrımcılık görmek istiyorsa önce kendi tarihini okusun. Kendi tarihiyle bir yüzleşsin sonra yüreği yetiyorsa çıkıp AK Parti’yi eleştirmeye kalksın. Kadına şiddetin en temel nedeni alkol bağımlılığıdır.

Kadına yönelik şiddetle mücadeleye katkı sunmak istiyorsan rakı reklamı yapmaktan vazgeç.