Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul’da Yüksek Teknoloji Teşvik Programı Tanıtım Toplantısı’nda yaptığı konuşmada ”.ABD Kongresi dışında binlerce kişi tarafından protesto edilen Netanyahu, ABD Kongresi’nde dakikalarca devam eden alkışlarla karşılandı”.diyerek tepki gösterdi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarının başlamasından bu yana ilk defa ABD Kongresi’ne seslendi. ABD Kongresi dışında binlerce kişi tarafından protesto edilen Netanyahu, ABD Kongresi’nde dakikalarca devam eden alkışlarla karşılandı.

Bu duruma büyük tepki gösteren Erdoğan, “7 Ekim’den beri insanlar sinema filmi izler gibi ölümleri uzaktan seyrediyor. Bunların katili olan Netanyahu ABD’de alkışlanıyor. Bırakın katliamı durdurmayı, elinde 150 bin insanın kanı olan bir kasabı kongresinde ağırlayan ve ayakta alkışlayan akıl ve vicdan tutulması ile karşı karşıyayız.” dedi.

Netanyahu’yu Hitler’e benzeten Erdoğan, “Lafa gelince tüm dünyaya insan hakları dersi verenler çağımızın Hitler’ini kahraman gibi ağırlarken yüzleri kızarmıyor.” ifadelerini kullandı.