İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada “İstibdat mı hürriyet mi” sorusuna, “Demek ki cevabımız bellidir ve oldukça nettir. ‘Şahsım devleti’ denen bu çete rejimini asla kabullenemeyiz. Cumhurbaşkanlığı sistemi denilen, milletimize yabancı olan bu yırtık deli gömleğini, yeniden giymeye ısrarcı çevrelerle asla birlikte olamayız. Biz millet adına yanlışlığa itiraz edenleriz, bu yoldan dönemeyiz” yanıtını verdi.

Emeklilerin sorunlarına da değinen  Dervişoğlu, “Erdoğan Türkiye’sinde 8 emekli bir araya gelip bir kurbanın yedide bir hissesini karşılayamıyor” ifadelerini kullandı.

Vatandaşına hak diye değil, lütuf diye dağıttığı bayram ikramiyesi 3.000 TL. İkramiyelerin yatacağı tarihler 12-13-14 Haziran; Bayram ise ayın 16’sı; ortalama küçükbaş 12.500 lira. Koç 15.000 lira. Büyükbaş hisse: 25.000 lira.

– Vatandaşımız, Bu ikramiye ile küçükbaşın dörtte birini, büyükbaşın ise sekizde birini alabiliyor. Dinimize göre büyükbaş hayvana yedi kişi dahil olabiliyorken. Erdoğan Türkiye’sinde 8 emekli bir araya gelip bir kurbanın yedide bir hissesini karşılayamıyor. diyen İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, ; Çünkü artık kimsenin dayanacak gücü kalmadı. Ve bu durumda, bir ailenin yoksulluk sınırının 54.000 TL olduğu yerde asgari ücrete ve emekli maaşlarına zam yapmamak, ekonomistlik emaresi değil, ancak Gaddarlık belirtisidir! Ve Alacağınız bedduaların da habercisidir! dedi.