Sürdürülebilir Türk Mutfağı” Temalı Çalışma Atölyeleri Gerçekleştirildi

İstanbul Rumeli Üniversitesi’nde “Sürdürülebilir Türk Mutfağı” Temalı Çalışma Atölyeleri Gerçekleştirildi

İstanbul Rumeli Üniversitesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından, Türk mutfağının köklü yemek kültürünü, kaliteli gıda ürünlerini, atık üretmeyen yapısını ve sürdürülebilirlik anlayışını daha geniş kitlelere tanıtmak amacıyla “Sürdürülebilir Türk Mutfağı” temalı çalışma atölyeleri düzenlendi. 21-27 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen bu atölyeler, üniversite öğrencilerinin katılımına açık olarak gerçekleştirildi.

Etkinlik kapsamında Türk mutfağına özgü Ovmaç Çorbası, Patlıcanlı Pilav, Sarımsaklı Pilav, İmam Bayıldı, Kavun Dolması, Elazığ Güveci, Tavuk Çullama, Astarlı Sütlaç, Ballı Lokma ve Sütlü İrmik Helvası gibi lezzetler, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanları tarafından uygulamalı olarak öğrencilere öğretildi.

Etkinliğin önemine değinen İstanbul Rumeli Üniversitesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim görevlisi Mustafa Oğuzhan Ercan, “Türk mutfağı, ülkemizin kültürel kimliğinin önemli bir parçasıdır. Her yörenin kendine özgü lezzetleri ve yemek pişirme teknikleri, Türk kültürünün çeşitliliğini ve zenginliğini yansıtır. Gençlerin bu mutfakla tanışması ve geleneksel yemekleri öğrenmesi, kültürel mirasın korunması ve devam ettirilmesi açısından büyük önem taşır. Bu sayede, gençler kendi köklerine daha sıkı bağlanır ve kültürel kimliklerini daha iyi anlarlar” dedi.

Ercan ayrıca, Türk mutfağının yalnızca gastronomi ve aşçılık bölümlerinde eğitim gören öğrenciler için değil, tüm genç bireyler açısından da önemli bir değer olduğunun altını çizdi. “Kendi bünyemizde Türk mutfağının sürdürülebilirliğine katkıda bulunmak amacıyla müfredatta Türk mutfağı ile ilgili birçok ders yer verip, uygulamalı olarak derslerimizi gerçekleştiriyoruz. Ancak bu değerli kültürel mirasın gençler arasında daha yaygın bir şekilde bilinçlenmesi için valilikler, belediyeler, üniversiteler ve diğer paydaşlar tarafından eğitimlerin sayısı arttırılmalıdır” diye ekledi.

Türk mutfağının tanıtımının ülkemiz açısından da önemli bir husus olduğunu belirten Ercan, Türk mutfağının uluslararası alanda tanıtımının ülke turizmine ve yerel ekonomiye büyük katkılar sağladığını vurguladı. “Farklı ülkelerde yaşayan turistler, lezzetli yemeklerimizi tatmak ve bu özgün yemek kültürünü deneyimlemek için Türkiye’yi ziyaret etmektedir. Bu durum, turizm gelirlerinin artmasına ve yerel ekonominin güçlenmesine yardımcı olur. Aynı zamanda, Türk mutfağına olan ilgi, yerel restoranların ve gıda üreticilerinin uluslararası pazarlara açılmasına olanak tanır” dedi.

  • Çankaya Gazetesi

    1984 yılında yayın hayatına başlayan ÇANKAYA GAZETESİ nin merkezi Ankara dır. Ender Yoldar' ın yönetiminde Atatürk İlke ve İnkılaplarına, Milli ve Manevi değerlere bağlı bağımsız ve tarafsız bir gazetedir.

    Related Posts

    Her gün Kahvaltı yapanlar daha uzun ömürlü oluyor

    Üç yıl süren çalışmada, metabolik sendrom hastalığına sahip yaklaşık 380 İspanyol katılımcının sağlık, kilo ve beslenme alışkanlıkları incelendi. Metabolik sendrom; kalp hastalıkları, felç ve tip 2 diyabet gibi riskleri artıran…

    Kadın cinayetleri neden önlenemiyor?

    Kadın cinayetleri neden önlenemiyor? Türkiye’nin gündemi her gün değişirken, kadına yönelik şiddet, baskı ve katliamlar değişmiyor. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’ndan Tülin Osmanoğulları, toplumsal cinsiyet eşitliğinin olmaması, yasaların uygulanmaması ve hükümetin…

    You Missed

    “ANKARA, BİR DÜNYA MARKASI OLACAK”

    “ANKARA, BİR DÜNYA MARKASI OLACAK”

    BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN ŞİMDİ DE YAKIT DESTEĞİ

    BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN ŞİMDİ DE YAKIT DESTEĞİ

    “DENİZLER HALKINDIR” BAHANE, İHALESİZ DEVİR ŞAHANE!

    “DENİZLER HALKINDIR” BAHANE, İHALESİZ DEVİR ŞAHANE!

    İhtiyaç sahibi bin aileye gıda yardımı

    İhtiyaç sahibi bin aileye gıda yardımı

    Konut satışlarında artış var…

    Konut  satışlarında  artış var…

    “YOKSULLUK SINIRI 100 BİN TL OLMALI”

    “YOKSULLUK  SINIRI 100 BİN TL OLMALI”