HAMİLEYKEN İMPLANT YAPTIRILABİLİR Mİ?
Çürümüş ve onarılamayan dişler, istenmeyen bakterilerin anne ve bebeğin kan dolaşımına geçmesini önlemek için hamilelikten önce tedavi edilmelidir. Hamilelik döneminde ise güvenli lokal anestezik kullanılarak sadece acil müdahaleler yapılır. Diş ağrısı yoksa, diş çekimlerinin hamilelik sonrası yapılması önerilir. Diş implantlarının herhangi bir komplikasyondan kaçınmak için hamilelikten sonra yapılması daha uygundur.
Diş Hekimi Pertev Kökdemir, Hamilelik öncesi anne adaylarının mutlaka diş hekimi kontrolünde geçmeleri gerektiğini söyledi. Dt.Kökdemir ‘‘Eğer çekilecek dişler varsa, çekimlerinin hamilelikten önce yapılmasının daha doğru olacağını, böylelikle implant yapımı öncesi gerekli olan bekleme süresinin hamilelik boyunca tamamlanıp, doğum sonrada implantların uygulanabileceğini sözlerine ekledi.’’
Gülüşünüzü Güzelleştirin
İlk izlenim her şeydir. Araştırmalar, insanların bir yüze baktığında gördüğü ilk şeyin gözleri olduğunu gösteriyor. Doğrudan dikkatlerini çeken ikinci şey ise dişlerdir. İnsanlar estetik açıdan hoş bir gülümsemeye sahip olmak isterler. Gülüşünüz, benzersiz kişiliğinizi vurgulamalıdır. Ancak sıklıkla kişiler dişlerini ihmal etmekte, bu da özgüvenlerini olumsuz yönde etkilemektedir.
Gülüşünüzü iyileştirmek için en minimal invaziv ve yaygın yaklaşım diş beyazlatmaktır.
Diş Hekimi Pertev Kökdemir ‘’Beyazlatma ile istenen estetik görünümü elde edemiyorsanız veya dişlerinizde çapraşıklıklar varsa, porselen kaplamalar sizin için uygun olabilir. Porselen kaplamalarla gülüşünüzün şeklini, rengini, konturunu ve görünümünü değiştirebiliriz. Dudaklarınızla uyumlu dişlere sahip olabilirsiniz. Bu, her zaman istediğiniz mükemmel gülümsemeyi elde etmek için en sık kullanılan yöntemdir‘’ dedi.
Diş durumunuz ne olursa olsun, diş sağlığınızı korumak için 6 aylık aralıklarla düzenli olarak bir diş hekimine gitmeniz gerekir. Özel diş ihtiyaçlarınız hakkında diş hekiminize danışmak başlamak için harika bir başlangıç olacaktır.