MUSTAFA NASIL ‘ATATÜRK’ OLDU?

Atatürk’ün çocukluğunu anlatan ‘Mustafa’nın Ankara galasında protokolde çocuklar vardı!

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocukluğunu anlatan dört filmlik animasyon serisinin ilk ayağı olan ‘Mustafa’ filminin galası yapıldı. Atatürk’ün çocukluğuna, eğitim hayatına, çocukluk hayallerine, büyüyüp yetiştiği çevreye odaklanan ilk film ile özellikle çocuklar, Atatürk’ü ilk kez animasyonla izleme fırsatı bulacak. Yetişkinlerin de seyir zevkine uygun bir şekilde yapılan ‘Mustafa’ filmi, çocukların algısı ve duygu dünyası dikkate alınarak çekildi.

Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen galaya, TBMM Başkanvekili ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Esmaül Hüsna Aslan, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Aslan, İmren Nilay Tüfekci, Alper Akdoğan, Kadir Ulusoy, İyi Parti Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş, İyi Parti Tekirdağ Milletvekili Selcan Taşçı, DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Elif Esen ve Ankara Milletvekili Adnan Beker ile çok sayıda davetli katıldı. Usta oyuncu Altan Erkekli’nin seslendirmesi ve araştırmacı-yazar Erol Mütercimler’in danışmanlığında çekilen ‘Mustafa’ filminin müziklerini ise, Manga grubunun solisti Ferman Akgül ile sunucu ve müzisyen Oğuzhan Uğur seslendirdi. 1 milyon dolara mal olan ‘Mustafa’ filminin yapımcılığını ise, Kamuran Ayna ve Emir Cömert üstlendi.

MERSİN VE İSTANBUL’DA DA GALA VAR

Gala organizasyonunu ve medya iletişimini ise Contact More Strategy’nin üstlendiği filmin Ankara galasının ardından bugün de Mersin galası Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde düzenlenecek. İstanbul galası ise 23 Ekim Çarşamba günü yapılacak.

‘ÇOCUKLARA ATATÜRK’Ü DAHA RAHAT ANLATMA FIRSATI’

Filmle ilgili konuşan yapımcılardan Kamuran Ayna “Biz bu filmi, Ata’mızı çocuklara insan yönüyle anlatalım diye yaptık. Her ne zorlukla karşılaşılırsa karşılaşılsın ayağa kalkabilme gücünü kendi iradelerinde bulabilsinler diye yaptık” dedi. ‘Mustafa’yı oluştururken, ekip olarak çocukların merakını, hayal gücünü ve değerlerini yansıtmaya özen gösterdiklerini vurgulayan Ayna, “Senaryo yazımından animasyona kadar her aşamada titiz bir çalışma gerçekleştirdik. Bağlamından koparmak, Atatürk’ün hayatını hurafelerden de, abartılardan da koruyabilmek konusunda çok çok hassas davrandığımızı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

“Bu filmin bir değeri de, Atatürk’ü ilk kez animasyon yöntemiyle anlatacak olması” diyen yapımcı Kamuran Ayna “Bu sayede çocuklarımıza daha rahat anlayabilecekleri bir Atatürk izleteceğiz. Öte yandan anne-babaların da, her yaştan izleyicinin de keyifle izleyeceği bir film olduğu düşüncesindeyiz. O nedenle anne-babaları çocuklarını da alıp filmimize gelmeye, animasyon sayesinde çocuklarına Atatürk’ü daha rahat anlatma fırsatı yakalamaya çağırıyoruz” diye konuştu.

Açıklamasında “Bugünün çocuklarına, yarının büyüklerine yaptık biz bu filmi” diyen yapımcı Kamuran Ayna, “Emek emek yaptık, kendimizden vererek, kendimizi ortaya koyarak yaptık ve halkımıza, Atatürk’ün çocuklarına, Türkiye’nin aydınlık geleceğine emanet ediyoruz” dedi.

MUSTAFA NASIL ‘ATATÜRK’ OLDU?

Atatürk’ün henüz sadece “Mustafa” olduğu ilk on iki yılı kapsayan dönemde izleyenleri hayatın iniş-çıkışları arasında kendi yolunu arayan ve bir hayale tutunduktan sonra kararlılıkla hareket edip vazgeçmeyen bir çocuk karşılıyor. Yaşananlar aslını yansıtacak şekilde kronolojik olarak aktarılırken Mustafa’yı “Kemal Atatürk” yapan bazı özelliklerin gelişim sürecine 19. yüzyılın son çeyreğine ait Selanik atmosferi eşlik ediyor.

Mustafa’nın nasıl bir çocuk olduğunu gösteren ve büyüdüğünde nasıl bir yetişkin olacağına dair ipuçları veren süreçte Mustafa’nın annesi Zübeyde Hanım’la, babası Ali Rıza Efendi’yle, kardeşi Makbule Hanım’la ve dayısı Hüseyin Bey’le paylaştığı anlara yer veriliyor. Tüm bu anların toplamında Mustafa’nın olgunluğu, merhameti, stratejik zekası, duyarlılığı, kararlılığı, inadı, seçiciliği, becerikliliği, meraklı oluşu, zorlukları nasıl göğüslediği, genellikle Makbule’yle bir aradayken ortaya çıkan eğlenceli tarafı ve bir sorunla karşılaştığında kendini gösteren azmi gün yüzüne çıkıyor.

DÖRT FİLMLİK SERİNİN İLK FİLMİ

‘Mustafa’ filmi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını konu alan 4 filmden oluşacak serinin ilk filmi oldu. Atatürk’ün gençlik dönemini anlatan ‘Mustafa Kemal’ filmi 23 Ekim 2026’da, yetişkinlik yıllarını konu alan ‘Mustafa Kemal Atatürk’ filmi 3 Kasım 2028’de ve ‘Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ filmi 1 Kasım 2030’da vizyona girecek.

  

  • Çankaya Gazetesi

    1984 yılında yayın hayatına başlayan ÇANKAYA GAZETESİ nin merkezi Ankara dır. Ender Yoldar' ın yönetiminde Atatürk İlke ve İnkılaplarına, Milli ve Manevi değerlere bağlı bağımsız ve tarafsız bir gazetedir.

    Related Posts

    ÇANKAYA DA 2024  ’E KÜLTÜR VE SANATLA VEDA !

    2024  ’E KÜLTÜR VE SANATLA VEDA Çankaya Belediyesi, yılın son ayını birbirinden renkli etkinliklerle karşılıyor. Aralık ayında da sergi, tiyatro, konser, söyleşi ve panel gibi çeşitli etkinlikler Çankaya’nın kültür merkezlerinde…

    Uluslararası Film-Yön Akademi 2024 Başlıyor…

      Uluslararası Film-Yön Akademi 2024 Başlıyor… T.C.Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Sinema Genel Müdürlüğünün katkılarıyla Film Yönetmenleri Derneği organizasyonu olan Film Yapım & Yönetim Akademisi  açılışı Beyoğlu Sinemasında gerçekleşti.  Açılışta…

    You Missed

    “ANKARA, BİR DÜNYA MARKASI OLACAK”

    “ANKARA, BİR DÜNYA MARKASI OLACAK”

    BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN ŞİMDİ DE YAKIT DESTEĞİ

    BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN ŞİMDİ DE YAKIT DESTEĞİ

    “DENİZLER HALKINDIR” BAHANE, İHALESİZ DEVİR ŞAHANE!

    “DENİZLER HALKINDIR” BAHANE, İHALESİZ DEVİR ŞAHANE!

    İhtiyaç sahibi bin aileye gıda yardımı

    İhtiyaç sahibi bin aileye gıda yardımı

    Konut satışlarında artış var…

    Konut  satışlarında  artış var…

    “YOKSULLUK SINIRI 100 BİN TL OLMALI”

    “YOKSULLUK  SINIRI 100 BİN TL OLMALI”