Fırıncılar Mehmet Şimşek’in “En çok vergi kaçıran fırıncılar” sözlerine tepkili

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in “En çok vergi kaçağının olduğu yerler fırıncılar” ifadesine yanıt veren Türkiye Fırıncılar Odası Başkanı Halil İbrahim Balcı, “Fırıncı esnafı kazanıyor mu, kazanmıyor mu? Ona bakmak lazım” dedi.

Türkiye Fırıncılar Odası Başkanı Halil İbrahim Balcı, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in “En düşük KDV ekmekte. Siz hiç fırıncının size fiş verdiğini gördünüz mü? Yüzde 1’e tenezzül ediliyor. En çok vergi kaçağının olduğu, hiç verginin gelmediği yerler fırıncılar. Günün başında da ortasında da sonunda fiş kesmiyorlar. Sabahtan akşama kadar ekmek satıyorlar ama vergisini vermiyorlar” sözlerine yanıt verdi. Balcı, bu konuda bir açıklama yapmak istemediğini belirtti.

“Bir çuval undan ne kadar ekmek kazanılıyorsa vergisi çıkacaktır”

Konuyla ilgili Elips Haber’den Şevval Dalgıç’a konuşan Balcı, “Bakan Şimşek, vergi vermeyenler diyor, kaçıranlar demiyor. Yani şimdi fiş kesilmediğini söylüyor. Bir ekmekte yüzde 1 KDV’yle değil de, eğer kişi faturalı mal alıyorsa onun üretip satıyorsa kar imajı neyse vergi olarak çıkar o. Siz fişi kesseniz de, kesmeseniz de çıkar. Ben bu konuda bir şey söylemek istemiyorum. Sayın Bakan böyle bir değerlendirme yapmış ama fırıncı esnafı kazandığında vergisini vermek zorunda zaten. Kazanıyor mu, kazanmıyor mu? Ona bakmak lazım” ifadelerini kullandı.

Bakan Şimşek’in vergi konusunu fiş üzerinden ele aldığını söyleyen Balcı, “Vergilendirme fişte değil, siz fişi kesmeseniz de faturanızı alıyorsanız. Bir çuval undan ne kadar ekmek kazanılıyor ya da kazanılmıyorsa onun vergisi işletmenin üretimine göre çıkacaktır” dedi.

Kaynak: https://www.elipshaber.com/f