Zafer Partisi Sözcüsü Azmi Karamahmutoğlu, Zafer Partisi’nin gündeme ilişkin görüşlerini açıklarken;Kış saati uygulamasının tekrar geri getirilmesini istiyoruz. Zafer Partisi’nin bu konuda yapmış olduğu Hazırlığı medyaya, dokümanter bilgi olarak vereceğiz,dedi.

Karamahmutoğlu’ nun açıklamaları  şöyle:

Kış saatinin ekonomik getirisinin, götürüsünün neler olduğu. Kış saatinin uygulamasının farklı ülkelerde nasıl yapıldığı. Bulunduğu coğrafyayla, ekonomik işbirliği alanlarıyla beraber nasıl uygulanması gerektiğine ilişkin yapmış olduğumuz çalışmayı göndereceğiz. Ailelerden bu konuda hakkında gelen yoğun şikayetler var. Çocuklar henüz güneş doğmadan, doğmamış güneşin gününde karanlıkta okula aileler çocuklarını yollamak zorunda kalıyorlar. Bedensel ve psikolojik rahatsızlığın yanı sıra kış saatinin uygulamasından doğan bu sorunları hükümet ve milli eğitim acilen ele almalı ve bu kış saatinin uygulamaması inadından AKP hükümeti vazgeçmelidir.

AKP hükümeti gittiğinde şüphesiz bu uygulama değişecektir. Fakat iktidarda kaldığı sürece en azından çocuklarımıza daha fazla eziyet etmesin diye bir an önce bu uygulamadan vazgeçilmelidir. Çünkü daha önceki basın toplantılarında değmiştik. Ne yazık ki öğrencilerimizin, çocuklarımızın çoğu ki yapılan araştırmada bu oranın yüzde otuz beş olduğu söyleniyor.

Yüzde otuz beşi çocuklarımızın, ilkokul ve lise öğrencilerimizin yüzde otuz beşi ne yazık ki kahvaltılarını yapmadan, yapamadan okula gitmek zorunda kalıyorlar ve fukaralaştırdığınız bu halkın çocuklarına okullarda bir öğün ücretsiz yemek vermeyi de çok görüyorsunuz. Masraf olarak görüyorsunuz. Karşılanamaz bir masraf olarak görüyorsunuz.

Oysa çocukların okula aç gitmelerinin okullarında pahalı kantinlerden karınlarını doyuramamanın sebebi, müsebbibi tamamen 22 yıldır ülkeyi yöneten ve fukaralaştıran, yoksullaştıran, yoksunlaştıran AKP hükümetidir. Kaçaklara ve sığınmacılara 13 milyon yasa dışı nüfusa karşı göstermiş olduğunuz bonkörlüğü, cömertliği Türk yurdunun sahibi olan Türk çocuklarından AKP hükümeti esirgememeli.