Ender YOLDAR

 

Artık gizlenecek bir tarafı kalmadığına göre Ekonomik Krizin sanılandan da  derinleştiği AKP sözcüsünün açıklamalarıyla su yüzüne çıktı.

Kredi Borcunu dahi ödeyemeyen vatandaşın sırtına AKP  Yeni ve ağır bir yük daha yüklüyor.

Adını da  güzel bulmuşlar Savunma Sanayiine destek adı altında ”HİZMET BEDELİ”

Aslında bu vergilerin alt yapısı çok önceden hazırlanmış ,ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ; ”İSRAİL TÜRKİYE YE SALDIRMAYA HAZIRLANIYOR” mealinde bir de açıklama yapılmıştı.

Dünyanın bizi kıskandığı bir dönemde koskoca ülke; vatandaşın kredi kartından alacağı 750 TL ye muhtaç hale getirildiyse eskilerin tabiriyle ;”Yandı gülüm keten helva”

Ülke bu hale Kim veya Kimler  tarafından getirildi diyecekseniz ;.baştan sona ekonomistlerin yönettiği 22 yıllık tek adam iktidarı yani AKP ,yani Cumhur İttifakı tarafından tabi ki .

 

 

İcra Takibine Alınan Vatandaş Sayısının 1,2 Milyonu Aştığı bir ülkede  AKP’nin yeni sunduğu kanun teklifinde getirdiği düzenlemelerle borç altında ezilen yurttaşların sırtına yeni yükler getirerek ekonomide işlerin kötü gittiğinin göstermiyor mu ?

Nerdeyse aldığı havadan bile vergi öder duruma gelen ,adeta  halkın cebine göz diken AKP’nin yeni sunduğu kanun teklifinde getirdiği düzenlemelerle daha da dayanılmaz bir hal almaz mı ?

.

CHP’li  Arpacı’ nın  yaptığı bir araştırmada  Kredi ve Kredi Kartı Borçlarının  3,57 Trilyon Liraya Ulaştığını öğrenince ister istemez halktan daha ne istiyorsunuz, daha neyini  alacaksınız demek durumundayız.

Yüksek Faiz ve Enflasyon Ortamında Borç Krizi Derinleşiyor

Yüksek Borçlar Sebebiyle İcra Takibine Alınanların Sayısı Hızla Artıyor

İktidarın Yeni Düzenlemesi Borçlu Vatandaşı Daha da Sıkıştırıyor, diyen Denizli Milletvekili  Cumhur Arpacı durumu çok güzel özetlemiş ;

”Bu düzenleme, zaten borç batağında olan vatandaşları daha da boğmaya yönelik bir hamledir. Borçlarını ödeyemediği için icra takibine alınan 1,2 milyon insanın olduğu bir ülkede, vatandaşların sırtına yeni vergiler yüklemek, ekonomik sıkıntıların çözümü değil, krizi daha da derinleştirecek bir felakettir. Bankalara olan borçlarını ödeyemeyen yüz binlerce insanın varlığı ortadayken, bu düzenleme topluma ‘borcunuzu ödeyemiyorsanız bile biz sizden para alacağız’ demektir. Kredi kartından vergi alınması ekonomi bilimine aykırıdır ve bu sadece bilimden kopuk bir yönetim anlayışının ürünüdür. Borç altında ezilen milyonlarca vatandaş varken, iktidarın bu düzenleme ile halkın cebine göz dikmesi kabul edilemez. Halkın geçim mücadelesi verdiği bir dönemde, bu tür adımlar tamamen sorumsuz ve halk düşmanı bir tavırdır. İktidar, halkı daha da borca sürüklemek yerine, bu yükü hafifletmeye yönelik politikalar geliştirmelidir.”