Tüm Türkiye’nin günlerdir umutla haber beklediği Narinden 19 gün sonra acı haber gelmişti. Narin Güran’ın cansız bedenine ulaşılmıştı. Narinin cesedinin bulunmasından sonra gözaltına alınan şüpheli  Nevzat Bahtiyar’dan gelen itiraflar ise kan dolduran cinsten. geldi.

Sürdürülen soruşturma kapsamında, gözaltına alınan  Nevzat Bahtiyar  olay günü, bir sorun için tutuklu olan amca Salim Güran’ı telefonla arayarak görüşmek istediğini söyledi.

Salim Güran da kendisine iddiaya göre, “İşim var. Sonra bakarız” dedi. İfadesini ayrıntılı veren şüpheli Nevzat Bahtiyar, köyden aracıyla çıkarken amcayla aracıyla karşılaştığını belirterek “Bana selektör yaptı. Ben de durdum” dedi.

Duran aracından inerek amcayla konuşmaya başladığını anlatan şüpheli Nevzat Bahtiyar, ifadesinde şöyle devam etti:

“Amca bana Bir şey atacağız deyip yardım istedi. Ben de baktım; battaniyeye sarılı bir insan gördüm. Ben yapmam dedim. Bana 200 bin TL vereceğini söyleyince teklifi kabul ettim. Benim arabamda çuval vardı. Çuvalın içine koyup. Dereye götürüp attık.

KESİCİ ALET VEYA BIÇAK İZİ YOK

Diyarbakır ve Malatya’dan görevli 14 kişilik uzman ekip 11 saat 10 dakika boyunca Diyarbakır Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlığı’nda otopsiyi gerçekleştirdi.

Çürüme nedeniyle Narin’in neden, ne zaman ve nasıl öldüğüne yönelik detaylı bir tespit yapılamadı. Ön otopsisinde, sol ayağı diz altından koptuğu belirlenen Narin’in kaval kemiği çuvalın içinde çıktı.

Narin’in vücudunda, gözle görülür şekilde bir kesici aletle ve silahla yaralama ya da iç kanama tespiti yapılmadı. Otopside Narin’den alınan 91 örnek ve kopan kaval kemiği İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Şimdi bütün Türkiye Narin’ i kimin niçin ve nasıl öldürüldüğünü ve bulunursa da suçluların nasıl cezalandırılacağını merak ediyor.