Ev taşıma masrafı şehir içinde 40 bin şehirlerarasında 100 bin liraya ulaştı

İşçilik, akaryakıt, köprü ve otoyol gibi artan maliyetler nakliyat sektörüne yansıdı. Ankara’da taşınmanın masrafı 40 bin civarında olurken İstanbul-Ankara arasında ev taşıma masrafı ise 100 bin lirayı buldu.

İşçilik, ambalaj ve paketleme, akaryakıt, köprü ve otoyol gibi artan giderler nakliyat sektörünü doğrudan etkiledi. Art arda gelen zamlarla birlikte şehir içinde 40 bin liraya, şehirlerarasında ise 100 bin liraya varan taşınma masrafı vatandaşları zorluyor.

Evden Eve Nakliyeciler Derneği Başkanı Ali Ayılmazdır, Elips Haber’den Deniz Dalgıç’a nakliye masraflarına ilişkin bilgiler verdi. Nakliye maliyetlerinin arttığına dikkat çeken Ayılmazdır, “Taşıma maliyetlerini yükselten en büyük etken ilk sırada elaman yetersizliği ve işçi maliyeti. Ortalama bir ev taşıma işçisinin işverene iş başı maliyeti 3 bin lira. İkinci sırada ambalaj maliyetleri nerdeyse ayda bir değişiyor. Daha önce üreticiler döviz kurunu bahane ederek her hafta zam yapıyorlardı. Şimdi ise elektrik, su ve işçiliği öne sürerek her ay değişken fiyatlar sunuyorlar. Üçüncü sırada yakıt. Son bir yıldır nerdeyse sabit gibi. Bu şekilde devam ederse sektör olarak çok mutlu oluruz. Dördüncü sırada son zamanlarda otoyol ve köprülere gelen zamlar özelikle şehirlerarası taşımalarda fiyat verirken maliyete ekleniyor” ifadelerini kullandı.

“Şehirlerarası taşınma masrafı 100 bin lira”

İstanbul-Ankara arasında 3+1 evin ortalama taşıma maliyetine işaret eden Ayılmazdır, “3+1 için tüm hizmetler dahil yaklaşık 80 bin lira ile 100 bin lira arası maliyeti var. Eşyaları görünce fiyatı netleşiyor” dedi.

“Şehir içi taşımacılık 35-40 bin lira arasında değişiyor”

Ankara’da şehir içi 3+1 evin ortalama taşımacılık maliyetine değinen Ayılmazdır, “3+1 eşya taşıma hizmet farkına göre değişiyor. Dışardan asansör kurulumu kutulama paketleme gibi etkenler oluyor. Tüm hizmetler dahil bir gün içinde yapılırsa 35 ile 40 bin lira civarı değişiyor” diye konuştu.

Kaynak: https://www.elipshaber.com/n