CHP Tüzük Kurultayı ikinci gününde  konuşan
Genel Başkan Özgür Özel’; c dedi.

.”SON BİR KEZ ADAY OLABİLİR”

Anayasaya göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın erken seçim seçeneği dışında bir kez daha cumhurbaşkanı adayı olamayacağını söyleyne Özel, “YSK açıkça geçen adaylığı ikinci adaylık kabul etti. YSK’nın o kararı çerçevesinde bugün eğer bir erken seçim olmazsa Erdoğan bir daha aday olamaz. Bir erken seçim olursa Anayasa’ya göre son bir kez aday olabilir.” diye konuştu.

“6 AY KALA ERKEN SEÇİME YOKUZ”

Seçimlere kısa süre kala erken seçim teklifi yapılması halinde bunu kabul etmeyeceklerini vurgulayan Özel, “4,5 sene milleti yoksul bırak, işsiz bırak, 6 ay kala ‘Hadi seçimleri yenileyelim.’ Biz orada yokuz. Net olarak söylüyoruz. Bu milletin 5 yıl dayanacak gücü olmadığı gibi, bizim de iktidarı 4 yıl daha bekleyecek sabrımız yok.” ifadelerini kullandı.

“GELECEK YILIN KASIM AYINA KADAR ERKEN SEÇİME VARIZ”

Gelecek sene kasım ayının bu dönemin tam ortası olduğunu ifade eden Özel, “İnat eder 2,5 yıl daha olursa asla bir daha aday olamaz. Ama 2,5 yılı geçirmeden ‘Ben kendime güveniyorum’ derse, biz Meclis’te gelecek sene kasım ayına kadar seçimleri yenilemeye hazırız.” diye konuştu

CHP de 3 Dönem Kuralı !

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara’da ATO Congresium’da gerçekleşen kurultayda oylanan yeni tüzüğü partinin “anayasası” diye nitelendirdi.

Özel tüzüğün kabul edilmesinin ardından yaptığı ilk konuşmada, “Biz burada partinin anayasasını yaptık. Bir anayasa yapılırken 51’e 49 geçerse o tartışma 50 yıl sürer. Ne benim için ne başkası için bu tüzüğün bir maddesi ya da hepsi ne güvenoyudur ne güvensizlik oyudur. Kurultayın sonunda ortaya çıkan tabloda kazanan, kaybeden yoktur. Kazanan CHP’dir” ifadelerini kullandı.

T24‘te yer alan habere göre tüzük değişikliği uyarınca bir kişi en fazla üç dönem üst üste milletvekili, belediye başkanı, belediye veya il genel meclis üyesi seçilebilecek.

Genel başkan adayı olmak içinse kurultay üye tamsayısının en az yüzde 5’inin ve en çok yüzde 10’unun yazılı önerisi gerekecek. Yüzde 10’dan çok imza divan başkanlığına sunulamayacak. Mevcut genel başkan, kendi isteği üzerine aday olabilecek ama kendisi imza toplayamayacak ve adına da imza toplanamayacak.