Trabzonspor da göreve başlayan Şenol Güneş: yeni bir sayfa açarak işe başlıyoruz dedi.

Antrenman öncesi basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan Güneş, taraftarın coşkulu futbol beklentilerini oyuncularına işlemeye çalıştığını söyledi.

Güneş, “Kısa zamanda arkadaşları tanımaya çalışıyoruz. Antrenmanları içerik olarak durumuna göre oyuncuların, oyun anlayışına göre varsa bir eksiklik bize göre çalışacağız. Bir de düşüncemizi anlatıyoruz bireysel olarak. Çünkü takım olarak çoğu yok. Ama şu anda çalıştığım arkadaşların hepsi uyumlu, verimli, herhangi bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Yani gayet iyiler çalışırken. Ama tabi oyun yapısı olarak hem bireysel takım olarak durumlarını ayrıca konuşuruz. Dünkü çalışmadan memnunum. Hatta zaman zaman kontra pas ve tek paslarla oynayıp serbest oyunda daha yanlış oynadıklarını görüyorum bu bizim için önemli bir işaret. Bugünkü antrenmanda zaten daha çok dikine oyunları, özellikle top kaybı sonrası baskıları, temaslı oyunları işlemeye çalışacağız. Hemen hemen çoğu zaman bunu yapacağız.” ifadelerini kullandı.

‘İYİ BİR TAKIM ORTAYA ÇIKARACAĞIZ’

Kamuoyunun beklentisini bildiğini söyleyen Güneş, “Müsabakalar 3 maç üst üste olacak. Milli takımdan gelen oyuncuların durumuna da bakacağız. Ama öncelikle buradakiler çünkü buradakiler daha tempolu çalışıyorlar. İkisinin karmasından iyi bir takım ortaya çıkaracağız. Beşiktaş, Kayseri ve Antep maçları 3 maç üst üste olacak. Ondan sonra haftada bir maç olacağı için eksik olan oyuncuları gidermeye zaman olur. Ama şu aşamada sadece hazır olan oyuncuları oynatıp 3 maçtan iyi sonuçla ayrılmak istiyoruz. Kamuoyunun beklentisini biliyoruz. Taraftar güzel futbol iyi sonuç bekliyor. Taraftarımız coşkulu oyun istiyor. Bende bunu işlemeye çalışıyorum. Oyunculara da söylüyorum. Kendilerinin keyif alacağı, herkesin keyif duyacağı bir takım olmak için elinden geleni yapmalı. Samimiyeti ortaya koyacağız onlarda sahada elinden geleni yapacaklar. Oyuncuların yıldız olduğu bir takım olmak camianın her kesimini ilgilendiriyor. Her türlü eleştirilere saygı duyacağız. Eleştirileri dikkate alacağız. Kısır çekişmelerin Trabzonspor’a hiç bir faydası yoktur. Bugünden itibaren yeni bir sayfa açarak işimizi yürüteceğiz. Her gün iyi niyetle çalışacağım.” diye konuştu.