Cumhuriyet Halk Partisi’nin Tüzük Kurultayı başladı.

Sembolik açılışı Sivas Kongresi’nin 105’inci yıldönümü nedeniyle Sivas’ta yapılan Tüzük Kurultayı’nın resmi açılışı, Ankara’da gerçekleştirildi.

Kemal Kılıçdaroğlu nun sandalyesi ayrıldığı halde Kurultaya katılmaması dikkatlerden kaçmadı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, konuşmasına seçim öncesindeki çalışmalarını anlatarak başladı. Gölge Kabine kurduklarını dile getiren Özel, “Parti yönetiminde ve sonrasında yerel yönetim adaylıklarında kadınların ve gençlerin önünde duran kapının kilidini açtık.” dedi.

Seçimlerdeki başarısından bahseden Özel, “İttifakla girilen son 3 seçimden daha yüksek bir oya ulaştık. 7 bölgede 412 belediye kazandık. Partimizi 47 yıl sonra yüzde 38 oyla birinci parti yaptık. Bugün şunu gururla söylüyorum ve her birinizin her yerde tekrarlamasını istiyorum.

CHP, nin  Türkiye’nin ”Birinci Partisi!”olduğunu tekrarlayan Özel 2025 yılının Kasım ayında erken seçim talebini de tekrarladı.

Tüzüğün ortak çalışmanın bir ürünü olduğunu dile getirip “Bu tüzüğün hiçbir maddesi ya da bir bütün olarak tamamı, Genel Başkan açısından güvenoyu ya da güvensizlik oyu değildir.” dedi.

Tüzükte cinsiyet kotası ve gençlik kotalarında bazı düzenlemelerin olacağına vurgu yapıp “Yüzde 20’lik gençlik kotasını ikiye böleceğiz.” ifadelerini kullandı.