Hamas lideri Haniye’nin öldürülmesi sonrası İran veya Hizbullah’ın misilleme saldırısı sonunda gerçekleşti ve İsrailin en önemli liman  kentlerinden Hayfa’da dumanlar yükselmeye başladı.

ABD’li Wall Street Journal gazetesi İran’ın füze rampalarını harekete geçirdiğini öne sürerken, New York Times gazetesine konuşan İranlı yetkililer Rusya’nın İran’a gelişmiş hava savunma ve radar ekipmanları göndermeye başladığını öne sürdü.

Öte yandan Hizbullah’ın bugün İsrail’e düzenlediği İHA’lı saldırı, grubun rahatlıkla hava savunmasını geçip derinleri vurabildiğini kanıtladı. Hizbullah İsrail’e saldırılarına yönelik resmi Telegram hesabından açıklama yaptı. Açıklamada, İsrail’in gasp ettiği topraklarda yer alan yasa dışı Avivim yerleşim biriminin uygun silahlarla, Birket Rişe Askeri Üssü’nün de İran yapımı Burkan füzesiyle tam isabet vurulduğu kaydedildi.

İsrail’in kuzeyindeki Batı Celile bölgesi, sahil kentleri Akka ve Nehariya’da “düşman hava unsuru” saldırı alarmları çaldı. Bölge sakinleri Akka ve Nehariya kentleri ortasında bir noktanın hedef alındığını ve patlama sesi duyulduğunu aktarırken, Hayfa kentinden dumanlar yükseldiği görüldü.