Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın muhalefeti hedef alarak “gösteriş müptelası” demesine CHP  İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’dan yanıt geldi. Özkan, Erdoğan’a “züppe” diye hitap edince AKP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Mahir Ünal, Adalet Bakanı’nı göreve çağırdı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhalefeti hedef alarak “Halkçılık maskesinin arkasından Avrupa başkentlerinde halkın paralarıyla keyif çatan, gösteriş müptelası bir elitizim çıktı” sözlerine CHP  İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’dan yanıt geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Özkan, Erdoğan’a “züppe” diye hitap edince AKP Merkez Yürütme Kurulu üyesi Mahir Ünal, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’u göreve çağırarak “Cumhurbaşkanına hakaret eden kişi, bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır” dedi.

ÇELİK: KENDİSİNE AYNA TUTUYOR”

CHP’li vekilin sözlerine ilk olarak AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik tepki gösterdi. Çelik, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Bir CHP milletvekilinin Cumhurbaşkanımıza dönük siyasi ahlaktan yoksun ve çirkinlik abidesi sözleri, bu kişinin kendi kendisine ayna tutmasından ibarettir” dedi.

TUNÇ: SORUŞTURMA AÇILDI

Çelik’in ardından Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da Tuncay Özkan’a sert yanıt verdi. Tunç, CHP milletvekili Özkan’a Cumhurbaşkanına hakaret suçundan soruşturma başlatıldığını duyurdu.

ALTUN: BU AHLAKSIZCA YAKLAŞIMI KINIYORUZ

Bir tepki de İletişim Başkanı Fahrettin Altun’dan geldi. Altun, “Bu ahlaksızca yaklaşımı kınıyor, söz konusu vesayet artığı şahsın çirkin ifadelerini kendisine aynen iade ediyoruz” ifadesini kullandı.