Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu’nca yürütülen soruşturmada Kılıçdaroğlu’na 2,5 yıldan 3,5 yıla kadar hapis ve Türk Ceza Kanunu 53’üncü madde kapsamında ‘siyasi yasak’ istendi.

Eski CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ‘suçu ve suçluyu zincirleme şekilde övme’ suçlamasıyla yargılanacak. İlk duruşma 3 Aralık 2024’te

Özel’den tepki: Kılıçdaroğlu için bunlar vız gelir tırıs gider

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sokak söyleşisinde kullandığı sözler nedeniyle tutuklanan Dilruba Kayserillioğlu’nu ziyaretinden sonra yaptığı açıklamada davaya tepki gösterdi:

“Kemal Bey’e karşı yapılan bu suç duyurusu, MHP’nin vaktiyle kendi tükenmişliğinin, gündemden, milletin gözünden, gönlünden düşmüş olmanın, suç örgütleriyle anılıyor olmanın, kendi evlatlarının kanını Ankara’da sokak ortasında bırakmış olmanın kusurunu, ayıbını örtmek için yaptıkları ve atanmalarına vesile oldukları birtakım silahşorları tarafından yazılmış, kabul edilmiş iddianameler üzerinden ortaya koydukları bir kurgudur.

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu hakkında hazırlanan iddianame Sinan Ateş’in kanını örtmez. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu için bunlar vız gelir tırıs gider.

Bir önceki genel başkanı hapse atmak için mevcut genel başkanın cesedini çiğnemeniz lazım. Hodri meydan. CHP’nin hangi genel başkanını korkuttunuz da bir önceki genel başkanını sindireceksiniz.”