“BÜYÜK ZAFER” BAŞKENTTE COŞKUYLA KUTLANACAK   

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutlamak için hazırlıklarını tamamladı. Büyük zaferin 102. yıl dönümü, kentin dört bir yanında düzenlenecek etkinliklerle kutlanacak. 29 Ağustos’ta Prof. Dr. İlber Ortaylı ile başlayacak olan etkinliler 30 Ağustos akşamı Tan Taşçı’nın konseri ile taçlandırılacak.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş  ;30 Ağustos Zaferi, Türk milletinin özgürlük ve bağımsızlık uğruna verdiği eşi benzeri bulunmayan mücadelenin en etkileyici simgelerinden biridir. dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kentin dört bir yanında düzenleyeceği etkinliklerle kutlayacak.

Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da kazanılan büyük zaferin 102. yıl dönümü Başkent Ankara’da coşkuyla kutlanacak.

İLBER ORTAYLI BAŞKENTLİLERLE BULUŞACAK

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek etkinlikler kapsamında, 29 Ağustos’ta saat 19.30’da tarihçi, akademisyen ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, Gençlik Parkı’nda “Hürriyet ve Bağımsız Fikrinin Ölümsüz Abidesi 30 Ağustos” konulu programda Başkentlilerle buluşacak.

KENT GENELİNDE BANDO COŞKUSU YAŞANACAK 

Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı da kentin farklı noktalarında 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusunu yaşatacak. Kutlama programı kapsamında, Bando Takımı 30 Ağustos’ta 13.00-13.30 saatleri arasında Batıkent GİMSA önünde, 14.00-14.30 arasında Arcadium AVM önünde, 15.30-16.00 arasında Kurtuluş Parkı’nda, 16.30-17.00 arasında Kızılay AVM önünde ve 17.30-18.00 arasında Kuğulu Park’ta konserler verecek.

TAN TAŞÇI ZAFER BAYRAMI KONSERİ VERECEK

30 Ağustos akşamı saat 20.30’da ise Atatürk Orman Çiftliği Doğal Yaşam Parkı’nda Tan Taşçı Başkentlilerle buluşarak Zafer Bayramı konseri verecek.

Tüm Ankaralıların davetli olduğu etkinliler için 30 Ağustos tarihinde Zafer Çarşısı’ndan Atatürk Orman Çiftliği’ne saat 16.00’dan gece yarısı 00.00’a kadar ücretsiz ring seferleri düzenlenecek.

 

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MANSUR YAVAŞ’IN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

Değerli Hemşehrilerim;

Bugün, milletimizin kahramanlık destanlarıyla yazılı tarihlerinden biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşku ile kutluyoruz.

30 Ağustos Zaferi, Türk milletinin özgürlük ve bağımsızlık uğruna verdiği eşi benzeri bulunmayan mücadelenin en etkileyici simgelerinden biridir. Yüce Türk milleti, en umutsuz anlarda bile sarsılmaz bir azimle, özgürlük idealine olan derin inancıyla her türlü zorluğun üstesinden gelmeyi başarmıştır. Bu zafer, yalnızca askeri bir üstünlük değil, aynı zamanda milletimizin özlemle beklediği bağımsızlık ve özgürlük hayaline ulaşmanın bir sembolüdür.

Bu büyük başarıda, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde, milli mücadelenin öncüsü olan kahraman ordumuzun emeği ve cesareti yadsınamaz. Afyon ve Dumlupınar’da ateşlenen bağımsızlık meşalesi, milletimizin cesareti ve özverisiyle daha da büyümüş ve nihayetinde topraklarımız düşman işgalinden kurtarılmıştır. Bu dönem, sadece askeri bir zafer değil, aynı zamanda Türk milletinin azim ve kararlılığının, zorluklar karşısında gösterdiği direncin bir yansımasıdır.

Bizlerin en önemli sorumluluğu, bu büyük başarının ışığında yürüyerek, tarihin sahnesinde iz bırakmış olan milletimizin mirasını yaşatmak ve Cumhuriyetimizi sonsuza kadar koruyup yüceltmektir.

Bu duygularla, hürriyet ateşini yakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor; Cumhuriyetimizi sonsuza dek koruma ve yüceltme azmiyle 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.