Bodrum’da

sağlıkta

bir ilk

yaşanıyor…

 

 

Necdet B.SİVASLI

 

 

Bodrum’da sağlık sorunu giderek derinleşiyor. Özel hastanelere güç yetmiyor. Çoğu kişi SGK ile anlaşmalı Mizan Hastanesine taşınıyor. Adı geçen hastane Milas’ta bulunuyor. Yoğunluk taşanan hastanede Bankaların sağlık sigortası da devreye giriyor. Bankalarla anlaşmalı hastalar ne acıdır ki Milas’a taşınıyor.

Bodrum Devlet Hastanesi önemli bir yoğunluk yaşıyor. Bu nedenle randevu almak sorun oluyor. Hastalar uzun süre beklemek durumunda kalıyor. Bodrum Devlet Hastanesi’nden umudunu kesenlerin şimdi buluşma noktası Medlife oluyor.

Bodrum’da hastaların imdadına şimdi Medlife özel hastanesi verdiği olağanüstü hizmetle yetişti. SGK anlaşmalı hastane aynı zamanda 22 banka ile de anlaşmaya vararak Bodrum’da bir ile imza attı. Biz bu nedenle yazımızın başlığını “Bodrum’da sağlıkta bir ilk yaşanıyor” diye attık.

Hastanenin Başhekimi Dr. Serdar Demiroğlu ile görüştük. Bize söyledikleri kısaca şöyle:

“ Hastanemiz doğru tanı ve tedavide çok iddialı. İçimizde çok kıymetli profesörler, doçentler ve uzman doktorlar kadrosu ile hizmet veriyoruz. Medlife Tıp Merkezi doğru tanı ve tedavi yöntemleriyle sağlık sektöründe öncü bir kurum olmayı hedefleyen hasta hak ve sorumluklarını sonuna kadar koruyan bir kurumuz. Akademik değerlere önem veren tıbbı kadrosu ve yetkin çalışanları ile hizmette sınır tanımıyoruz. Doktorlarımıza bölüm isminden ulaşabilirsiniz. Doğru tedavi ancak doğru teşhisle mümkündür. Doğru tanı  ve en uygun tedaviyi uygulamak ilk hedefimizdir. Sağlıklı bir toplum anlayışı ile hasta memnuniyeti odaklı yüksek kalitede nitelikli sağlık hizmetini tıbbı etik değerler çerçevesinde sunmak için çalışıyoruz. Bize gelen hastaları kucaklıyoruz hiç biri kapıdan dönmüyor. Bazen parası yetişmeyen ya da parası olmayan hastalara bile hizmet veriyoruz. Özetlememiz gerekirse acil sağlık hizmetler Birimi’ne başvuran tüm hastalar sağlık güvencesi ve ödeme gücü olup olmadığına bakılmaksızın kabul ediyoruz. “

Başhekim Dr. Serdar Demiroğlu ve kadrosu 7/24 saat hizmet veriyor. Sağlık merkezine baş vuran kim olursa olsun. Kapı ve kollar açılıyor.

Başhekim Dr. Serdar Demiroğlu’nun açıklamaları bu yazdıklarımızla sınırlı değil.:

“ Biz SGK ile anlaşmalı çalışıyoruz ve mümkün olduğu kadar düşük ücret alıyoruz.. Şimdi de Bodrum’da hiçbir özel hastanenin yapmadığı bankalarla sağlık anlaşmasına gittik. Şu an 22 banka ile çalışıyoruz. Bankalarla anlaşmalı hastalarımız ücret ödemeden her türlü hizmetimizden yararlanıyor. İleride çerçeveyi daha da genişleteceğiz.”

Sağlık biriminin bir özelliği daha var:

Bazı kurumlarla anlaşmalı hizmet de veriliyor. Kurum anlaşmalarında indirime gidilerek bir ile daha imza atılmış oluyor.

Özetleyelim:

Medlife Sağlık Kurumu Bodrum’da sağlık sorunlarının giderilmesinde öncülük yapıyor. Diğer özel hastanelerin yanaşmaya cesaret edemediği bütün noktalara vuruş yapıyor. Biz bu hizmet anlayışından dolayı Konacık’taki bu sağlık kurumunu yürekten kutluyoruz.

 

 

YanıtlaYönlendir