CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantında yaptığı  konuşmada: AK Parti’nin yaptığı gibi biz de 0 atacağız. Ama onlar gibi enflasyonu yükseltip 0’lar sığmayınca hem paradan hem maaştan hem etiketten 0 atmayacağız. Bir 0 atacağız. O sıfırı etiketten atacağız, maaştan atmayacağız,dedi,.

TÜİK’in verilerine tepki gösterip asgari ücret ve emekli maaşlarının yükseltilmesi gerektiğini nin altını çizen Özgür Özel şunları söyledi:

-Toplumu bölüp, nefret üretenler Avrupa’da güçlenerek, faşizmi hortlatarak aşırı sağı yükselmeye çalışıyorlar. Bunun formülü soldadır. Yoksulların karnını doyurmak ve eşitlikçi politikalar üretmek bizim işimiz.

-Biz CHP olarak milleti bugünkü halini de arayacak hale getirecek 4 bin 500 dolarlık yanlış istikametten Gazi Atatürk’ün gösterdiği 10 kat daha zengin ve mutlu olacağımız bambaşka bir istikamete götüreceğiz.

-1 milyon atanmayan öğretmen var. Önce atanamayan öğretmen diye algı yaratmaya çalıştılar sanki bir kusurları varmış gibi. Şimdi 1 milyon öğretmenin diplomasını çalacaklar.

-Yıllardır TÜİK, şeffaf olması gereken verileri açıklamaz. Tam olarak kul hakkı yemek varsa TÜİK eliyle hbu iktidarın herkese yaptığının adı da budur. TÜİK, AK Partili seçmenin de MHP’li memurun da her ay cebinden para çalışıyor.

-TÜİK, bu tabloyu inkar etmedi doğruladı. Kiralarda yüzde 400 yalan var. Maaşa yapılan zam TÜİK’in verdiği rakamla yapılıyor. TÜİK, bu iktidara oy veren ve vermeyen herkesin cebinden para çalıyor. TÜİK, kurumdur. İşte cebinizden parayı çalan TÜİK’in başkanını atayandır..

Hala en düşük emekli maaşının asgari ücret olmasını savunuyoruz. Hükümet, emekliyi görmüyo, duymuyor. Asgari şimdiden 3 bin 800 eridi. Bu mücadeleyi hep beraber yükseltirsek bu zammı söke söke alacağız.

Asgari ücretin 25 bin lira olmasını istiyoruz. Bu emeklilere, bu esnafa, bu çalışanlara ve bu çiftçilere hakkını vereceksin zammını yapacaksın. Zam yaparsan geçim olur, zam yapmazsan seçim olur