ÇİĞDEMDE YEŞİLİME DOKUNMA DAYANIŞMASI

Çiğdem Mahallesinde imara açılmaya çalışılan 130 dönümlük, ormanlık hazine arsası için mahalle sakinleri tarafından toplanan yaklaşık 1000 imza (103 sayfa) ve chance.org platformu üzerinden toplanan 8000’in üzerindeki imza askı süresinin son günü olan 12 Temmuz 2024 Cuma günü Ankara Büyükşehir Belediyesine teslim edildi.

Çiğdemim Derneği ve Çiğdem Mahallesi Muhtarlığının kurumsal itiraz dilekçelerine ek olarak teslim edilen dilekçelerin tesliminden önce mahalle sakinleri tarafından belediye binası önünde bir basın açıklaması yapıldı ve Çevre ve İklim Değişikliği Bakanlığının bu planı ger. Çekmesi talep edildi.

Çiğdem Mahallesinin hemen girişinde, Malazgirt Bulvarı ve Mevlana Bulvarının kesiştiği ve çok yoğun kullanılan bu ana arterler üzerindeki imar değişikliği ile bölgede aşırı bir yoğunlaşma olacağı, hazine arsasının konut ve ticari alan olarak imara açılmasında bir kamu yararı olmadığı, bölgedeki 40 yıllık ağaçların orada bir orman ve ekosistem oluşturduğuna dikkat çekilen basın açıklamasında dernek ve muhtarlığın konunu  takipçisi olmaya devam edeceği, yasal tüm hakların kullanılacağına yer verildi. Aynı zamanda Büyükşehir ve Çankaya Belediyeleri ile Mimarlar ve Şehir Plancıları odasının da plana itiraz ettikleri ve dava sürecine gidecekleri de bildirildi.