Çeyrek final maçında kazanacağımız maçı Montella nın takım santraforsuz oynatması ve yanlış kararları yüzünden 2-1 kaybederek Euro 2024 e veda ettik.

Bırakın yarı finali belki de finali bile oynayabilecek bir kapasiteye ve futbolculara sahip olan Milli Takımımızın  yine de  Euro 2024 serüveni, Türk futbol tarihine geçti.

Turnuvaya katılan en genç ikinci takım olan Ay Yıldızlılar, Türkiye’ye 16 yıl sonra çeyrek final heyecanı yaşattı.

Kötü sonuçların ardından elemelerin son 3 maçında göreve başlayan Vinçenzo Montella, Euro 2024 vizesini liderlikle alarak ilki başardı.

Almanya’da on binlerce Türk taraftarla buluşan Milliler, Euro 2024’e fırtına gibi başladı.

F Grubu’nda Gürcistan’ı 3-1 yenen Türkiye, şampiyonada ilk kez açılışı 3 puanla yaptı. Portekiz maçı ise moralleri bozdu. 3-0’lık mağlubiyetin ardından, Montella ve Arda Güler arasındaki “yelek diyaloğu” gündemdeydi.

Grubun kapanışında Cenk Tosun’un son dakika golüyle Çekya karşısında 2-1 galip gelen Türkiye, tur biletini grup ikinciliğiyle alarak son 16’ya yükseldi.

Son 16 turundaki rakip turnuvanın flaş takımı Avusturya’ydı. Grubunda Fransa ve Hollanda’yı geride bırakan Ralf Rangnick’in takımı, Ay Yıldızlılar karşısında sistemden çıktı.

Merih Demiral’ın golleriyle 2-1 kazanan Milli Takım, hazırlık maçındaki 6-1’lik mağlubiyetin rövanşını çeyrek final biletiyle aldı.

Mert Günok’un son dakikada yaptığı kurtarışı, tüm dünya konuştu

16 yıl sonra gelen çeyrek finalin sevinci, UEFA’nın kararıyla yarıda kaldı. Merih Demiral, bozkurt selamıyla yaptığı kutlama nedeniyle 2 maç ceza aldı.

Sıradaki rakip ise Hollanda’ydı. Yarı final için Portakallar’ın karşısında çıkan Milliler, ilk yarıyı Samet’in golüyle önde kapattı

Son 20 dakikada attığı gollerle tur vizesini alan Hollanda, Ay Yıldızlıların macerasını noktaladı.

Arda Güler, Barış Alper Yılmaz ve Ferdi Kadıoğlu gibi genç yıldızlar, ilk büyük turnuva deneyimlerinde çeyrek finali yaşayarak tecrübe kazandı.

Gelecek vadeden kadrosuyla tarihinde üçüncü kez çeyrek final oynayan Milli Takım’ın yeni hedefi, 2026 Dünya Kupası’na katılarak 24 yıllık hasrete son vermek.