Millilerimiz , Avrupa Futbol Şampiyonası F Grubu’ndaki son maçında Çekya yı 2-1 yenerek  ülkeyi ve Avrupa daki soydaşlarımızı ayağa kaldırdı.. Ay-yıldızlılar 10 kişi kalan rakibi karşısında Cenk Tosun’un son dakikada attığı golle 2-1 galip geldi ve Son 16 Turu’na kalarak Avusturya’nın rakibi oldu.

Çekya ile Türkiye arasında oynanan karşılaşmada tribünler tamamen doldu. Volkspark Stadı’nın büyük bölümünde Türk taraftarlar yer aldı. Ay-yıldızlı forma ve bayraklarla tribünde yer alan taraftarlar, milli takıma büyük destek verdi.

20. dakikada 10 kişi kalan Çekya karşısında zaman zaman zor anlar yaşayan Millilerimiz Hakan Çalhanoğlu ile 51.dakikada 1-0 öne geçmemize rağmen hakemin de toleransıyla oyuna ortak olan

Çekler 66. Dakikada Soucek ile beraberliği yakaladı.

Cenk Tosun’un ceza sahası içinden 90+4’te bulduğu gol bize sadece galibiyeti getirmedi aynı zamanda 3 maçtır takımı santroforsuz oynatan Montella’ya da iyi bir ders verdi.

A Milli futbol takımımız 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Son 16 Turu’nda 2 Temmuz’da Leipzig’de Avusturya ile karşı karşıya gelecek.