İzmir‘in Konak ilçesinde geçen hafta iki kadının öldürülmesine ,aralarında kadın belediye başkanları da olan kadınlar tepki gösterdi.

 

Başkan Mutlu’nun çağrısıyla onlarca kadın Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde bir araya geldi. Başkan Mutlu’nun çağrısıyla gerçekleştirilen basın açıklamasına CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Karabağlar Belediye Başkanı Helil İnay Kınay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın eşi Öznur Tugay, CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurdan Şenkal Uçar, CHP Konak İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi, CHP Konak Meclis Üyeleri, STK’lar ve kadın derneklerin katılım sağladı.

Kadın cinayetlerine karşı ses yükselten kadınlar, ‘yaşasın kadın dayanışması’, ‘kadın cinayetleri politiktir’ sloganları atıldı.

Alsancak‘ta Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, kadın cinayetlerine karşı çağrı yaptı.

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, kadın belediye başkanları olarak kadın cinayetlerine, erkek şiddetine “dur” demek için sokağa çıktıklarını söyledi.

Konak’ta bir haftada yaşanan kadın cinayetlerine dikkat çeken Mutlu, “Kadınların eşit, özgür, erkeklerle yan yana eşit birey olarak yaşadığı bir İzmir hayaliyle, bir Türkiye hayaliyle çıktığımız yolda sadece bir haftada Konak’ta üç kadın cinayeti yaşandı, üç erkek şiddeti yaşandı bu kabul edilemez.” diye konuştu.

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu konuşmasında, “Biz artık sokaktayız. Kadın belediye başkanları olarak erkek şiddetine dur demek için sokağa çıktık. Kadınların eşit olduğu bir Türkiye, İzmir hayaliyle çıktığımız bu yolda Konak’ta 3 kadın cinayeti yaşandı. Bir çocuktan katil yaratan karanlık bütün ülkeyi sardı. Biz buna bugün buradan susmuyoruz, itaat etmiyoruz diyoruz ve bugünden itibaren sokaktayız. Erkek şiddetine hayır, kadın cinayetlerini hayır” dedi.