Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e iade-i ziyaret için 18 yıl aradan sonra bugün CHP Genel Merkezi’ni ziyaret etti. Erdoğan-Özel görüşmesi 1,5 saat sürdü.

CHP’DEN ZİRVEYE İLİŞKİN İLK AÇIKLAMA

Görüşmeye dair CHP Sözcüsü Deniz Yücel yaptığı açıklamada şunları söyledi:.

* Diyalog kanalı açılmıştır. Açılan diyalog kanalı bizi ilkelerimizden vazgeçirmez.

* Genel Başkanımız, temmuz ayında asgari ücrete mutlaka zam gerektiğini iletti.

* Gezi, Sinan Ateş cinayeti, Şenyaşar Davası ve kayyumlar gündeme getirildi.

* Anayasa meselesi Cumhurbaşkanı tarafından gündeme getirildi.

* Türkiye’nin yararına olacak her konuda birlikte çalışmaya hazırız.

* Sokak hayvanları için kalıcı çözümde beraber çalışmaya hazırız.

ÇELİK: EKONOMİ VE YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI GÜNDEME GELDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in görüşmesi sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu.

“CHP Genel Merkezi’ne nazik daveti için teşekkür ediyoruz” diyen Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:
Cumhurbaşkanımız siyasette kutuplaşma yerine diyalog zemini güçlendirmeyi ifade ediyor. Bugün gerçekleşen iade-i ziyaret, Türk siyasi hayatında ortaya çıkan tabloyu memnuniyet verici buluyorlar. Bu fırsatın heba edilmemesi gerektiğini ifade etmektedirler. Sayın Cumhurbaşkanımız, Türkiye’nin gelecek nesiller borcu olan darbe anayasasından kurtulmak, Türkiye’nin geleceğini gözeten sorumlulukla ele almasını ifade ediyorlar. Diyalog ortamının sürmesi önemli. Tablo kalıcı kazanımlara dönüşmeli Cumhurbaşkanımız. Bu görüşmede doğal olarak ekonomi de gündeme geldi. Cumhurbaşkanımız OVP ve 12. Kalkınma Planı ile elde edilen kazanımların korunacağını ifade etti.

Hukuki süreçler ve davalarla ilgili olarak Cumhurbaşkanımız mahkemelere karışılmaması konusundaki tutumunu ifade ettiler. Cumhurbaşkanımız bu konuda bahsettiğimiz gibi değerlendirmelerini paylaşmışlardır.