Ender YOLDAR

Özgür Özel CHP genel Başkanı olduktan sonra siyaset te dengelerle birlikte çok şey de  değişti.

Bazılarının adını normalleşme bazılarının da yumuşama dediği  bu değişimin ana mimarı da CHP LİDERİ ÖZGÜR ÖZEL’DİR.

Müzakere ile Mücadele arasındaki dengeyi kuran ve koruyan Özel 31 Mart seçim sonuçlarında elde edilen Zaferden sonra Genel Başkanlıktan CHP liderliğine terfi etmiştir.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM Grup Toplantısında yaptığı son konuşmada“Bizim milletten aldığımız vazifenin gereğini yapmak boynumuzun borcu. Ancak birileri yumuşama derken, kırmızı çizgilerim var diye bir hat çekip, sakın o hattın arkasına saklanıp, anayasaya uymamayı, Anayasa Mahkemesi’ni tanımamayı, kayyum politikaları ile halkın iradesine el koymayı, toplantı ve gösteri yürüyüşünü gasp etmeyi, yok sayılan toplum kesimlerini daha da ezmeyi kırmızı çizgi görüyorsa, orada ne yumuşamadan, ne normalleşmeden bahsedilemez” dedi. Özel, “Böyle giderse, erken seçimi millet ister, önünde kimse duramaz. Bu kadar net. Millet sesini duymayana duyurur, kendini görmeyene gösterir, önümüzdeki demokratikleşme, normalleşme ve mağdura sahip çıkma, emeklinin yüzünü güldürme, asgari ücretliye sahip çıkma dönemini okuyan okur, okumayana bu millet okumadığı mektubu genel seçimlerde okutur” ifadesini kullanarak ülkenin meselelerini ve önceliklerini de sıralamıştır.

Avrupa da aşırı solun öne çıktığı son seçim sonuçlarının aksine ;çok yakında ÖZGÜR ÖZEL’İN LİDERLİĞİNDE VE ÖNDERLİĞİNDE  TÜRKİYE SOL BİR İKTİDARA DOĞRU YÜRÜYOR.