CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında yapyığı  konuşmada;; Böyle giderse erken seçimi millet ister önünde kimse duramaz. Bu kadar net. Millet sesini duymayana duyurur kendini görmeyene gösterir önümüzdeki demokratikleşme normalleşme ve mağdura sahip çıkma emeklinin yüzünü güldürme asgari ücretliye sahip çıkma dönemini okuyan okur okumayana bu millet okumadığı mektubu genel seçimlerde okutur.”Seçimden sonra da bizim bütün gücümüz iktidarı eleştirmek ve Türkiye‘de bu iktidarı değiştirmek üzeredir böyle bilsinler. dedi.

 

“KAYYUM ATAMAK HAKKARİ HALKININ İRADESİNE SAYGISIZLIK”

CHP Lideri Hakkari Belediyesine Kayyum atamasına da tepki göstererek ;14 yıldır yargıla tutuklama belediye başkan adayı olacağında temiz kağıdı ver 1 günde kayyum ata. Kayyum atamak Hakkari halkının iradesine saygısızlık. Eğer suçu varsa yargılanır. Eğer suçu varsa yerine belediye meclisinden biri seçilir. Milletin iradesine saygılı olmayanın milletin gönlünde yeri olmaz. Hakkari’de atanan kayyumu CHP’nin bir belediyesine atanmasına nasıl tepki veriyorsak buna da öyle tepki veriyoruz. Sana göre demokrasi bana göre demokrasi olmaz.dedi.

Özgür Özel’in konuşması öncesi İYİ Parti’den istifa eden Antalya Milletvekili Aykut Kaya, CHP’ye katıldı. Kaya’ya rozetini CHP lideri Özel taktı.