Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında sahipsiz sokak hayvanlarına ilişkin yapılması planlanan düzenlemeye tepki gösterdi.

Türkiye’de sahipsiz sokak hayvanları konusunda bir sorun olduğunu söyleyen Özel, bu durumun hayvanları uyutarak çözülemeyeceğini söyledi.

“KISIRLAŞTIRMA KAMPANYASI BAŞLATILMALI”

TBMM’de bu konuda kurulan komisyonun 2020 yılında hazırladığı kitapçıktan çözüm önerilerini okuyan Özel, “Bir eczacı olarak o ötenazi ilacının maliyetini biliyorum; inanılmaz yüksek. Bunu yapmanın maliyeti, kısırlaştırmaktan pahalı. Maliyet bahane edip önerdiğiniz sistem eğer bu hayvanları 30 gün yem vermeyip, yemek vermeyip, birbirlerini parçalatmayacaksanız maliyet 3 katına çıkıyor. Kimse kimseyi kandırmasın, burada bir anlayış, bir tutum ve bilgisizlik yoksa, inanılmaz bir vicdansızlık var.” şeklinde konuştu.

“‘Hayırsız Ada’ rezaletine bir kez daha niyetleniyor olabilirler. Feda edecek bir tane canımız yok.” diyen CHP lideri, ülke genelinde büyük bir kısırlaştırma kampanyası başlatılması gerektiğini ifade etti.