“Sağlık
Turizmi
Kalkınma
Ajansı
kurulmalı…”
Necdet B.SİVASLI
Türkiye, turizm çeşitliliğinde de 1. Ligde oynamaya hazır. Sektör temsilcileri “ Eğer sağlık turizmi de istediğimiz gibi olursa ülkemizde turizmi 12 aya yayabiliriz. Sağlık Turizmi Yüzyılı olması vizyonuyla çalışalım” diyor. Bu nedenle ivedilikle Sağlık Turizmi Ajansı kurulması isteniyor.
Türkiye bunun yanında sağlık turizmini de geliştirmeli. Dünyanın hemen her yerinden saç ekimi için ülkemizi tercih edenler var. Yine çeşitli sağlık sorunlarının yanı sıra ameliyatlar da yapılıyor. Üstelik bunlar çok az para ile gerçekleşiyor.
Antalya’daki oteller spor turizmine yönelik kapılarını yıllardır açık tutuyor. Bunun yanı sıra kongre turizmini unutmayalım.
Termal turizminde de alternatifimiz çok. Doğa ve tarih turizmine de yer açalım.
İşte tüm bunları alt alta koyduğumuzda özlemle beklenen turizmi 12 aya yaymak mümkün. Yatak kapasitemiz de buna yetiyor.
Türk Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Dr. Servet Terziler, TGA gibi sağlık turizmi alanında da bir ajans kurulmasını istedi. Sağlık Turizmi Kalkınma Ajansı
Türk Sağlık Turizmi Derneği (TÜSATDER) Başkanı Dr. Servet Terziler, katma değerli sağlık turistini getirmek adına devlet destekli düzenli ve sürekli eğitimlerin yapılması gerektiğini belirterek, TGA gibi sağlık turizmi alanında da bir ajans kurulmasını istedi.
Türkiye turizm sektöründe 60 milyon dolarlık gelir hedefine koşarken, sağlık turizmi de son yılların yükselen segmentlerinden biri oldu.
Bu yıl 4.5 – 5 milyar dolarlık gelir beklenen sağlık turizminin daha da geliştirilmesi için markalaşma atağı gerektiğini söyleyen Türk Sağlık Turizmi Derneği (TÜSATDER) Başkanı Dr. Servet Terziler, “Türkiye Yüzyılında Türkiye’nin “sağlık turizmi yüzyılı” olması vizyonuyla çalışalım” dedi.
Terziler, bu hedef doğrultusunda Turizm Geliştirme Ajansı (TGA) benzeri bir yapı ile “Sağlık Turizmi Kalkınma Ajansı” kurulması gerektiğini söyledi. Sağlık turizmine önem verilmeli. Çünkü bu alanda da önemli gelir elde ediliyor.
Terziler, katma değerli sağlık turistini getirmek adına devlet destekli düzenli ve sürekli eğitimlerin yapılması gerektiğine dikkat çekti.
Dünya sağlık turizminin yükselen yıldızı Türkiye’nin geçen yıl 6 Şubat depremlerine kadar yükselişini devam ettirdiğini vurgulayan Terziler, deprem, Mayıs seçimleri ve İsrail’in Gazze’ye saldırısı sonrası sağlık turizmi ekonomisinin yüzde 30 daraldığının bilgisini paylaştı.
Terziler, Türkiye sağlık turizmine diğer bir darbenin ise Türk markalarının yurt dışında şube ve klinikler açmaya başlamasıyla oluşacağını vurguladı. Bunun Türkiye’ye gelinmesi yönündeki rüzgâra bir engel olabileceğini belirtti.
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya “Turizm Yüzyılı” projesi kapsamında mücadelesini veriyor. Daha nitelikli ve 12 aya yayılan bir turizm ülkemiz için çok önemli hamleler” diye konuştu.