Diş İmplantlarının Ömrü Ne Kadardır?
DİŞ İMPLANTLARI GERÇEK DİŞLERE BENZİYOR MU?
Diş implantları, eksik dişleri tamamlamak i için gelişmiş ve modern bir tedavidir. Diş implantları, boşluğu doldurmak için cerrahi olarak çeneye yerleştirilir.
Eksik dişler sadece estetik bir sorun değildir. Diş implantlarının ağız sağlığınızı, yaşam kalitenizi ve dişlerinizin ömrünü uzatmak gibi bir dizi başka faydası da vardır.
Diş implantlarının ömürü ne kadardır?
Diş implantları genellikle titanyumdan yapılmıştır, bu nedenle güçlü, güvenli ve uzun ömürlüdürler. Uygun ağız hijyeni ve altı aylık düzenli kontrollerle diş implantları ömür boyu kullanılabilir. Bu nedenle hastalar ve diş hekimleri tarafından tercih edilirler.
Diş implantları gerçek dişlere benziyor mu?
En büyük faydalarından biri, diş implantlarının gülümsemenizin görünümünü önemli ölçüde iyileştirmesidir. Ek olarak, gerçek dişlere benzerlikleri, dental implantların bakımını kolaylaştırır. Onları temiz tutmak için, her zamanki gibi günde iki kez fırçalayın ve diş ipi kullanın. Düzenli kontrol ve temizlik için altı ayda bir diş hekimi ziyaretlerini ihmal etmeyin. Yapay dişler, doğal dişler gibi çürümese de, bakterilerin ağzınızda birikmesini ve enfeksiyonlara neden olmasını önlemek için yine de bakım şarttır.
Diş implantları ile yemek yenebilir mi?
Diş implantları size eksik dişlerle yiyemediğiniz tüm yiyecekleri yeme özgürlüğü verir. Aslında, implantlar ağzınızdaki genel işlevselliği geri kazandırır. Bu, belirli yiyecekleri rahatça çiğneme yeteneğinizi, ısırma gücünüzü ve konuşmanızı içerir.
Diş Hekimi Pertev Kökdemir, diş implantlarının faydalarını şu şekilde özetledi.
1-Eksik dişleri tamamlayarak fonksiyon, fonasyon ve estetiğin geri kazanılmasını sağlar.
2-Eksik diş boşluğuna komşu dişlerin boşluğa doğru kayarak veya devrilerek aralanmasını engeller.
3-Eksik diş bölgesine gelecek yiyecek basınçları nedeniyle diş etinin iltihaplanmasının önüne geçer.
4-Eksik diş bölgesindeki kemik erimesini durdurur.
5-Alt ve üst çene diş ilişkisinin zaman içinde bozulmasını engeller.
EKSİK DİŞLERİN SAĞLIĞIMIZA ETKİLERİ
Çoğu zaman eksik dişlerle hayata devam etmenin önemi hem genel hem de ağız sağlığımıza olumsuz etkileri önemsenmez. Halbuki ihmal edilmeyip en kısa sürede diş hekimi randevusu alarak tedaviye başlanmalıdır.
Eksik dişlerimizi önemsemezsek hangi olumsuz etkilerle karşı karşıya geleceğinizi Diş Hekimi Pertev Kökdemir 4 madde de açıkladı.
1-Çiğneme verimliliğinde azalma
Dişler yemeğimizi öğütmemize yardımcı olur. Bir veya daha fazla dişi kaybettiğimizde verimli bir şekilde yiyecekleri çiğneyemediğimiz için sindirimin başlaması zorlaşacaktır. Yiyecekler iyi ezilmediğinde gastointestinal sorunları tetikleyebilir.
Tüm dişlerinizi kaybettiğinizde gerektiği kadar yemek yemeniz zorlaşır, bu durum da yetersiz beslenmenize sebep olabilir.
2-Kalan dişlere aşırı yüklenme
Diş kaybetmenin bir diğer sonucu da çiğneme sırasında kalan dişlere daha fazla yük binmesidir. Özellikle eksik dişler aynı tarafta olduğunda diğer taraf ile çiğneme tercih edilir. Bu durum da bir tarafta diğerinden daha fazla diş aşınmasına sebep olabilir.
3-Konuşma Zorluğu
Dudaklarımız ve dilimiz ile birlikte dişlerimiz de belirli harfleri söylemek için çalışır. Yani ön dişlerden biri eksikse bazı kelimeleri telaffuz etmek zor olacaktır.
4-Dudak Formunun Bozulması
Ön altı dişimiz alt ve üst dudağın desteklenmesine büyük katkıda bulunur. Bu nedenle insanlar ön dişlerini kaybetmeye başladığında dudaklarda kırışıklar ve incelme görülebilir. Tüm bunların sonucu olarak da yüzde daha yaşlı bir ifade oluşacaktır. |