Dışişleri Bakanlığı, Katolik Kilisesi’nin ruhani lideri Papa Francis adına Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin (KBY) hazırladığı hatıra puluna tepki gösterdi.
Papa için bastırılması planlanan hatıra pullarının birinde, Türkiye’nin bazı kentlerini de için alan bir harita görseli yer almıştı.

Bakanlığın yazılı açıklamasında, ‘bazı haddini bilmez KBY yöneticileri’nin, ziyareti Irak’ın komşu ülkelerinin toprak bütünlüklerine yönelik ‘ham hayallerini açığa vurmak için kullanmaya yeltendiği’ kaydedildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bu tür sinsi emellerin ne şekilde hüsranla sonuçlandığı en iyi IKBY makamları tarafından hatırlanacaktır. IKBY makamlarından bu vahim hatanın derhal düzeltilmesine yönelik gerekli açıklamanın biran önce ve net bir şekilde yapılmasını bekliyoruz.”
BAHÇELİ’NİN TEPKİSİ
MHP lideri Devlet Bahçeli de ”Papa’nın Irak’ın kuzeyini ziyareti hatırına basılan pulda, sözde Kürdistan haritasının resmedilmesi üzerinden hiç kimse bize parmak sallayamaz. O zelil harita zaten ayaklarımızın altındadır. ”dedi.