BEE’O Propolisin Kurucusu Kadın Girişimci Aslı Elif Tanuğur Samancı’ya Bir Ödül de Amerika’dan!
Türkiye’de ilk defa yerli propolis üretimini başlatarak, Anadolu propolisini Dünya’ya tanıtan, BEE’O markasının yaratıcısı, Gıda Yüksek Mühendisi Aslı Elif Tanuğur Samancı, Kadın Girişimciliği Dergisi Databird Business Journal tarafından “Amerika’nın En İyi Kadın Yöneticileri” arasında gösterildi. Derginin her yıl düzenlediği yarışmada, 2019 yılı için en iyi kadın yöneticiler arasında aday gösterilen Aslı Elif Tanuğur Samancı, jüri oylaması ile ödüle layık görüldü!
Kendi dallarında uzmanlaşan kadın yöneticilerin girişimlerinin ve başarılarının ödüllendirildiği yarışmada, geliştirdiği iş modeliyle küresel anlamda önemli bir fark yaratan Aslı Elif Tanuğur Samancı, 2019 Databird Yılın Kadın Yöneticisi Yarışmasında, Amerika’nın En İyi İş Kadınlarından biri seçilerek Gümüş Madalya’ya layık görüldü.
Tanuğur aldığı bu önemli ödül ile ilgili şunları söyledi; “Anadolu propolisi ile ülkemizi, Dünyada temsil etmekten ve bu ödüle layık görülmekten büyük bir mutluluk ve gurur duyuyorum. Gerçekleştirdiğimiz projeler ve geliştirdiğimiz ürünler ile hem insan hayatına hem de doğaya katkı sağlıyoruz. Yaptığımız bu çalışmaları takdir eden herkese çok teşekkür ederim.”
Tanuğur; “İlk olarak oğlumun bağışıklık sorununa çare aradığım dönemde tanıştığım propolis ve arı sütünü artık ülkemizde yerli olarak üretebiliyor ve ayrıca 13 ülkeye ihraç ediyoruz. Ürünlerimizi Türkiye’de BEE’O ve BEE’O UP markalarımız ile, yurt dışında ise BEE&YOU markamızla tüketicilerimizle buluşturuyoruz. İhracat yaptığımız başlıca ülkeler: Amerika, Güney Kore, Almanya, Hollanda, Belçika, Avusturya, İsveç, İngiltere, Fransa, Kıbrıs, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar ve Suudi Arabistan. Firmamızı ilk olarak 2013 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Arı Teknokent’te kurduk. O güne kadar ülkemizde üretilmeyen Çin’den ithal edilen propolisi, sözleşmeli arıcılık yöntemi ile yerli olarak üretmeye başladık. Ham halde vücudumuzun sindiremediği propolis için geliştirdiğimiz patentli ve TÜBİTAK İnovasyon Ödüllü özütleme yöntemi ile propolisin içerisinde faydalı bileşenleri yüksek oranda elde ettik. Böylece, propolisi damla, sprey, şurup, tablet, ballı karışım ve kozmetik gibi pek çok farklı formüllerde değerlendirebildik. Bugün geldiğimiz noktada, farklı beslenme ihtiyaçlarına yönelik olarak, doğal besin içeriği ve biyolojik aktiviteleri korunmuş propolis, arı sütü, polen, arı ekmeği, ham bal içeren, %100 doğal 40’ın üzerinde katma değerli, inovatif ürün üretiyoruz. 2016 yılında Amerika’da kurduğumuz firmamız “SBS Americas” ile Amerika pazarına açıldık. Amerika’da ürünlerimizi hem www.beeandyou.com üzerinden online olarak satışa sunuyoruz hem de Amerika’nın en büyük eczane zincirlerinden biri olan CVS’lerde tüketicilerimiz ile buluşturuyoruz. Geliştirdiğimiz ürünler ve yaptığımız projeler ile ulusal ve uluslararası arenada bugüne kadar 31 farklı ödüle layık görüldük. 32. ödülümüz ise Amerika’dan geldi. Tüm bu ödüller bizim için büyük bir motivasyon kaynağı. İşimize daha büyük bir aşkla sarılmamızı ve zorluklar karşında yılmadan ilerlememizi sağlıyor. Bugün, 2500 sözleşmeli arıcımız, 350.000 arı kovanımız, 4000 metrekarelik tesislerimiz ve 120 kişilik uzman kadromuz ile Türkiye’nin en büyük yerli propolis, arı sütü, polen, arı ekmeği ve ham bal üreticisiyiz. Ayrıca Anadolu propolisini bir dünya markası yapma yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyoruz. Bu yolculukta bize destek olan herkese çok teşekkür ederiz” dedi.
Aslı Elif Tanuğur Samancı Hakkında
İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Tanuğur, uzun yıllar özel sektörde arı ürünleri alanında Ar-Ge ve Kalite alanında çalışmış ve projeler gerçekleştirmiştir. Uluslararası Bal Komisyonu üyesi olan Tanuğur, aynı zamanda TSE Ayna komite üyesi ve Uluslararası Standartlar Organizasyonu (ISO) arı ürünleri standardı komisyonu üyesidir. Tanuğur, kurucu ortağı ve genel müdürü olduğu BEE’O Propolis markası ile halen, gıda ve arı ürünleri konusunda çok sayıda Ar-Ge projesi geliştirmekte, yaptığı çalışmalar ile sektöre ve bilime katkı sağlamaktadır.