GLASSHOUSE CoreToEdge’i SATIN ALDI…
SAP’nin en önemli servis ortaklarından CoreToEdge’i satın alan GlassHouse, bu önemli gelişmeyle Türkiye’nin önde gelen kuruluşlarına ve EMEA bölgesine sunduğu servis portföyünü genişleterek çalışmalarını sürdürecek.
2004 yılında kurulan GlassHouse 2018 yılında Meditterra Capital Girişim Sermayesi çatısı altına girmişti. Kurumsal yapısı, geniş kadrosu ve güçlü mali yapısıyla müşterilerinin dijitalleşme yolculuğuna veri yedekleme, veri depolama ve iş sürekliliği konularında destek veren GlassHouse, CoreToEdge satın alması ile birlikte hizmet alanını genişletti.
2018 ve 2019 senesinde yaptıkları yatırımlarla güçlerine güç kattıklarını belirten GlassHouse Genel Müdürü Alp Bağrıaçık, dijitalleşme süreçlerinde firmaların güvenilir iş ortağı olarak yanlarında duracaklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti:
“GlassHouse, veri yedekleme alanında yaptığı çalışmalarla markalaşmış bir firma. Bu zamana kadar tecrübeli ekibimiz, bilgi birikimimiz ve deneyimlerimizle alanında fark yaratan hizmetler sunduk ve bu satın almayla beraber hizmet ağımızı genişleterek ‘Uçtan Uca Servis Odaklı Hizmet Sunan Entegratör’ ünvanımızı yakamıza takıp çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hem özel işletmeler hem de kamu kuruluşlarında yaşanan dijital dönüşümün bir parçasıyız ve biz de bu dönüşüme pazar lideri olarak katkı sağlayacağız. Genişleyen ve yeniden yapılanan kadromuzla BT dönüşümü konusunda ülkemizin ilk 500 şirketine hizmet sunarak 2019 yılında personel sayısını iki katına çıkarmayı hedefliyoruz.”
GlassHouse 2019 Yılında Cirosunu Yüzde 25 Arttırmayı Hedefliyor
Veri yedekleme ve iş sürekliliği alanınında Türkiye’nin sektör lideri olarak, bilgi birikimini ihracata çevirmek amacı ile başta Afrika olmak üzere EMEA bölgesinde de gerekli yatırımları yaptıklarını sözlerine ekleyen Alp Bağrıaçık, hem Türkiye hem de yurt dışında yapılan yatırımların sonucunda GlassHouse’un cirosunun da 2019 yılında %25 oranında artacağını öngördüklerini belirtti.
Bulut Artık Bir Yer Değil Bir Operasyon ve İş Yapış Modeli
GlassHouse SAP İş Birimi Yöneticisi Hüseyin Bilgen ise birleşme sonucunda GlassHouse’un sunduğu hizmetlere dair yenilikleri şöyle anlattı:
“Bu birleşme ile yetkinliğini artıran GlassHouse, hem SAP ve VMware yetkinliğiyle hem de veri yedekleme ve iş sürekliliği çözümleriyle müşterilerine fark yaratacak hizmetler sunacak. VMware iş ortağı olarak müşteri ortamlarını sanallaştıracak, SAP iş ortağı olarak da sanal ortamlarda SAP alt yapısını hazırlayacağız. Dell EMC’nin en yüksek seviye (Titanium) iş ortağı olarak Dell EMC adına Dell EMC ürünlerine garanti verebilmemizin yanı sıra Dell EMC Cloud Service Provider olarak müşterilerimize Infrastructure-aaS, Monitoring-aaS, Backup-aaS, Disaster Recovery-aaS, SAP ve SAP Hana-aaS çözümlerini sunacağız. Bizim modelimizde GlassHouse Bulut hem Türkiye’de kendi kurduğumuz Tier 4-ready bulut ortamını hem de Microsoft Azure gibi ortaklarımız tarafından sağlanan ortamları kapsıyor. Kısacası yeni iş modelimizde, bulut bir yer değil, bir operasyon modeli ve iş yapış şeklidir. Bu operasyon modelinin odağı ise müşterinin ihtiyaçlarıdır. Bir araya getirdiğimiz yazılım, donanım ve operasyon yetkinlikleri sayesinde, bu operasyon modelini müşterilerimize en iyi sunabilecek olan ortak da biziz. Sağlam mali yapımız ve esnek operasyon modelimizle müşterilerimize özel çözümler sunarak onların rekabet gücünü arttıran çalışmalara imza atacağımız için heyecanlıyız.”