SAHİPSİZ HAYVANLAR BÜYÜKŞEHİR KORUMASINDA…
-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAHİPSİZ SOKAK HAYVANLARINA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYOR
-KANAMALI, YARALI VEYA TRAVMAYA MARUZ KALAN SOKAK HAYVANLARI; SİNCAN, GÖLBAŞI VE KURTULUŞ PARKI İÇİNDEKİ GEÇİCİ BAKIM VE REHABİLİTASYON MERKEZİNDE TEDAVİ ALTINA ALINIYOR
-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN BİR YIL İÇERİSİNDE TOPLAMDA 9 BİN 625 SOKAK HAYVANINA TEDAVİ VE REHABİLİTASYON İŞLEMİ YAPILDI
-ALO 153 MAVİ MASA’YA GELEN İHBARLAR DOĞRULTUSUNDA 10 ADET HAYVAN NAKİL ARACI 7/24 ÜCRETSİZ HİZMET VERİYOR
-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BU MERKEZLERDE TEDAVİSİ TAMAMLANAN SOKAK HAYVANLARININ VATANDAŞLAR TARAFINDAN SAHİPLENİLMESİNE DE ÖN AYAK OLUYOR
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent genelinde sokak hayvanlarına sevgi ve merhametle sahip çıkmaya devam ediyor.
Büyükşehir Belediyesi Sincan ve Gölbaşı Geçici Bakımevi Rehabilitasyon Merkezleri ile Kurtuluş Evcil Hayvanlar Sağlık Merkezi’nde; kanaması, yarası, kırığı ya da çeşitli hastalıkları olan sokak hayvanları tedavi ediliyor.
BİR YILDA 9 BİNİN ÜZERİNDE SOKAK HAYVANI TEDAVİ EDİLDİ
Büyükşehir’e bağlı merkezlere yaralı olarak getirilen sokak hayvanlarına rehabilitasyon işlemlerinin yanı sıra veterinerler tarafından kısırlaştırma operasyonu da yapılıyor.
Merkezlerde hazır bekleyen ekipler, ALO 153 Mavi Masa’ya gelen günlük 50-60 arasındaki ihbarı değerlendirerek, sokak hayvanlarına anında müdahale ediyor. Ekipler, son bir yıl içersinde bu merkezlerde 9 bin 695 sokak hayvanının tedavisini gerçekleştirdi.
SOKAK HAYVANLARINA 7/24 SAĞLIK HİZMETİ
Büyükşehir Belediyesi Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezleri, 10 adet hayvan nakil aracı ile 7 gün 24 saat sokak hayvanlarına hizmet veriyor.
Kısırlaştırmadan kuduz aşısına, iç dış parazit tedavisinden enjeksiyona, röntgenden ultrasonografi ve mikroçip uygulamasına çok sayıda işlemin gerçekleştirildiği merkezlerde uzman veterinerler eşliğinde sokak hayvanları tedavi ediliyor.
Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi ile yaptığı ortak protokol ile çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı bünyesindeki üç farklı Merkezde; 23 veteriner hekim, tekniker, hayvan bakım ve ulaşımdan sorumlu 97 kişilik ekiple hizmet veriyor. 7 gün 24 saat esasına göre çalışan ekipler, ihbarlar doğrultusunda sokak hayvanlarına anında müdahale ediyor.
CERRAHİ VE REHABİLATASYON HİZMETLERİNDE BÜYÜK BAŞARI
Gölbaşı ve Sincan’da bulunan Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi ile Kurtuluş Parkı içerisinde bulunan Evcil Hayvanlar Sağlık Merkezi’nde sahipsiz sokak hayvanlarına cerrahi operasyonlar başarı ile gerçekleştiriliyor.
Hayvan severlerin yaptığı ihbarları değerlendiren ekipler, hayvan nakil araçları ile bulundukları yerden alınarak, rehabilitasyon sürecine tabi tutuluyor. Tedavileri tamamlanan hayvanlar daha sonra bulundukları doğal ortamlarına geri bırakılıyor.
İşaretleme yapılan sokak hayvanları ayrıca takip edilerek iyileşme ve gelişme süreçleri yakından takip ediliyor. İhbarı yapan vatandaşlar da ekipler tarafından verilen protokol numarası ile hayvanların sağlık durumları hakkında bilgi alabiliyor.
BAKIM VE BESLEME ÇALIŞMALARI
Sahipsiz hayvanlara yılın her günü sahip çıkan Büyükşehir Belediyesi, sadece merkeze getirilen hayvanlara değil kentin en ücra ve ulaşılması zor olan bölgelerinde yaşayan hayvanlara oluşturduğu besleme noktalarıyla da kuru ve yaş mama desteği sağlıyor.
Belediye ekipleri özellikle kış aylarında sokak hayvanlarını besleyerek hem hayvanların doğal ortamlarında daha sağlıklı yaşamalarına yardımcı oluyor hem de sağlık kontrollerini gerçekleştiriyor.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezleri’nde tedavisi tamamlanan kedi ve köpekleri sahiplendirerek, hayvanların sıcak ve güvenli yuvalarda yaşamasına da aracılık ediyor.