-ASKİ, SU SAYAÇLARININ DONMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMASI UYARISINDA BULUNDU
-ASKİ GENEL MÜDÜRÜ PROF. DR. CUMALİ KINACI:
“KIŞ AYLARINDA SAYAÇLARIN HASARA UĞRAMAMASI İÇİN AÇIKTA KALAN SU BORULARI VE SAYAÇLAR CAM YÜNÜ, BEZ, TALAŞ, BORU KILIFI GİBİ MADDELERLE KAPLANARAK KORUMA ALTINA ALINMALI”
-“DONAN SAYAÇLARA ATEŞ VE SICAK SUYLA MÜDAHALE ETMEYİN”
ASKİ Genel Müdürlüğü, su sayaçlarının soğuklardan etkilenerek donmaması için abonelerin sayaçlarını cam yünü, boru kılıfı gibi materyallerle kaplayarak koruma altına alması uyarısında bulundu.
ASKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Cumali Kınacı, kış aylarında ısının eksilere düşmesi nedeniyle su sayaçlarının donarak zarar görebileceğine dikkat çekerek, abonelerin kendi önlemlerini almaları gerektiğini söyledi.
“DONAN SU SAYAÇLARINA ATEŞLE MÜDAHALE ETMEYİN”
Korumasız ve açıkta bulunan su sayaçları ile su borularının donma olasılığının yüksek olduğu belirten Kınacı, “Bazı abonelerimiz donan sayaç ve su borularına sıcak su ve ateşle müdahale ederek açmaya çalışıyor. Bu da sayaçlara zarar vererek, kullanılamaz hale getiriyor” dedi.
Su sayaçlarının bulundukları yerde varsa hava cereyanına karşı korunması gerektiğini ve açık bölümlerin kapatılması varsa kırık camların yenilenmesinin önemine vurgu yapan Kınacı, şu bilgileri verdi:
“Sayaçlar ve açıkta kalan su boruları, cam yünü, bez parçası, talaş, boru kılıfı gibi maddelerle kaplanmalıdır. Sayaç yeri temiz, aydınlık ve rüzgar almayacak şekilde düzenlenmelidir. Su sayacının donması halinde ise patlayan sayaçtan akan sudan dolayı diğer sayaçların donmasına engel olabilmek için öncelikli olarak vananın kapatılarak, suyun kesilmesi gerekir.”
ALO 153 MAVİ MASA’YI ARAYIN
ASKİ Genel Müdürü Kınacı, abonelerden, sayaçlarının donması, patlaması veya su akması durumunda derhal vanayı kapatmalarını ve ALO 153 Mavi Masa’yı aramalarını istedi.
Alınan başvuru sonrası ASKİ ekipleri kısa süre içinde verilen adrese giderek, donan ya da patlayan sayaçlara müdahale ediyor.