“Öğrencilere Yıl Boyunca Çanakkale Ruhu Aşılanıyor.”
Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı ve Mektebim İşbirliği ile gerçekleştirilen ve yıl boyunca tüm kampüslerimizde sergilenecek olan “Çanakkale Savaş Objeleri ve Fotoğraf Sergisi” devam ediyor. Tarih ve Sosyal Bilgiler Bölümlerinin organizasyonuyla gerçekleştirilen sergi ile Çanakkale Savaşı’ndan günümüze kalabilmiş orijinal harp malzemeleri, savaşta yer alan askerlere ait kişisel objeler ve savaşa ait görseller öğrencilerle buluşturuluyor.
Büyük bir kültür hizmeti sunduklarını ve Şehitler Diyar’ından yurdun dört bir yanına uzanan bu büyük tarih yolculuğunu öğrencilere aşılamak ve anlatmak istediklerini belirten Mektebim Tarih Bölüm Başkanı Erhan Yıldırım ile Sosyal Bilgiler Bölüm Başkanı Mustafa Tetik; “Yıl içerisinde dönemsel olarak öğrencilerimizi Çanakkale’ye götürerek yaşananları ve bu önemli zaferin ruhunu yerinde görmelerini sağlıyoruz. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimizin Çanakkale’yi bilmeleri, bu ülkenin hangi şartlarda kurulduğunun farkında olmaları bizim için çok önemlidir. Bu sebeple yıl boyunca kampüslerimizi ziyaret eden gezici bir sergiyle öğrencilerimizi buluşturuyoruz. Sergide 20 pano, 20 vitrin, 1 abide maketi ve 1 Nusrat Mayın Gemisi maketi ile birlikte 10 bine yakın eser bulunuyor. Bu sergiyi sadece öğrencilerimiz değil, velilerimiz ve serginin bulunduğu kampüsümüze ulaşabilecek tüm devlet ve özel okullarının öğrenci, öğretmen, yönetici ve velileri ile tüm vatandaşlarımız ücretsiz olarak ziyaret edebiliyor. Eğitim öğretim faaliyetlerimizi sürdürürken müfredata ek olarak kültürel, sanatsal ve sportif etkinlikler gerçekleştirerek öğrencilerimizin bilgi ve deneyimlerinin artırılmasını hedefliyoruz. Çanakkale ruhunu yaşatmak üzere hazırlanmış olan bu sergi ayrıca bir sosyal sorumluluk projesidir. 1915’de çeşitli etnik kökene ve inanç gruplarına mensup askerlerin birlik ve beraberlik içinde, vatan savunması için nasıl omuz omuza savaştıklarını bir kez daha gözler önüne seren bu sergi ile öğrencilerimize milli ve manevi değerleri, vatan sevgisini, birlik ve beraberlik duygusunu aşılıyoruz.” dedi.
“Millî Birlik Ve Beraberlik Anlayışını Kazandırıyoruz.”
Bu proje ile öğrencilerin tarihe özgü beceri ve yeterlikler kazanarak geçmiş, günümüz ve gelecek arasında bağlantılar kurmaya dayalı bir tarih bilinci geliştirdiklerini, Atatürk’ün askerlik ve devlet adamlığı yeteneklerini öğrenerek onun kişilik özelliklerini örnek aldıklarını, Türkiye’nin jeopolitik önemini bölgesel ve küresel etkileri açısından değerlendirerek iç ve dış tehditlere karşı nasıl duyarlı olmaları gerektiğini, Türk milletinin millî birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde özgürlük, bağımsızlık ve vatanseverlik duyguları ile her türlü zorluğun üstesinden nasıl geldiğini anlamalarını sağladıklarını belirten Yıldırım ve Tetik, bu tür etkinliklerinin çocukların insani ve evrensel değerler açısından kazanımlarını da artırdığını söyledi.