Türkiye Bozkır Ekosistemlerinin Yönetimi
Projesi’ndeki gelişmeler için yeni çalıştay…
FAO yönetici ve uzmanları, Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri,
proje paydaşları ve araştırmacılar, bozkır ekosistemlerinin
yönetiminde ihtiyaç duyulan envanter çalışmalarını gözden geçirecek…
Haber:Halim UTLU
Küresel Çevre Fonu’nun (GEF) mali desteğiyle Şanlıurfa Kızılkuyu Yaban Hayatı Geliştirme Sahası,Şanlıurfa Tek Tek Dağları Milli Parkı ve Karacadağ pilot alanlarında uygulanan Türkiye’nin Bozkır Ekosistemlerinin Korunması ve Sürdürülebilir Yönetimi Projesi,ikinci yılında,Şanlıurfa bozkırlarında korumalı alan yönetimi yaklaşımının uygulanması yoluyla, bölgedeki biyoçeşitliliğin muhafazasının sağlanmasını hedefliyor.
Proje, Türkiye’deki bozkır ekosistemlerinin desteklenmesine ve iyileştirilmesine katkıda bulunmayı amaçlarken,
geliştirilen envanter çalışmaları da, 20 ve 21 Eylül’de Şanlıurfa’da yapılacak olan çalıştayda, basın mensuplarıyla paylaşılıyor. FAO program ve proje yöneticileri, bakanlık yetkilileri ve proje paydaşları, bozkır ekosistemlerinin yönetimi için oluşturulan envanter çalışmalarına odaklanacak.
Doğa Koruma ve Milli Parklar ile Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü işbirliği
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ile Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ve Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü’nün işbirliğinde gerçekleştirilen Türkiye’nin Bozkır Ekosistemlerinin Korunması ve Sürdürülebilir Yönetimi Projesi kapsamında, Şanlıurfa’da bir çalıştay düzenlendi..
Yarın(20 Eylül) saat 09.30’da başlayacak ve 2 gün sürecek çalıştayda, FAO yönetici ve uzmanları, Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri, proje paydaşları ve araştırmacılar, bozkır ekosistemlerinin yönetiminde ihtiyaç duyulan envanter çalışmalarını gözden geçirecek.
Mevcut Otlatma Faaliyetleri, Hayvancılık Durumu
“Biyolojik Çeşitlilik, Sosyo-Ekonomik ve Sosyo-Kültürel Değerler, Mevcut Otlatma Faaliyetleri, Hayvancılık Durumu Üzerine Envanter Çalışmaları ve Değerlendirmeler” başlığını taşıyan çalıştayın açılış konuşmalarını,şu isimler yapacak;
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Hayrettin Yıldırım, Doğa Koruma ve Milli Parklar 3. Bölge Müdürü İsrafil Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanlığı Şanlıurfa İl Müdürü Murat Çakmak, Ankara Üniversitesi Kalkınma Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Bülent Gülbuçuk,Ulusal Proje Koordinatörü Nihan Yenilmez Arpa ve FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Ayşegül Selışık.
Uzmanlar, katılımcı ve basın mensuplarına görüşlerini aktaracak
Bozkır ekosistemlerinin yönetimini iyileştirmek amacıyla yapılan envanter çalışmalarının sunulacağı çalıştay kapsamında, Şanlıurfa’nın bozkırlarının korunmasına yönelik araştırmalar yapan uzmanlar, basın mensuplarına görüşlerini aktaracak.
FAO Orta Asya Alt Bölge Ofisi ve Türkiye Temsilciliği,Şanlıurfa Şitamrat Hotel’de(Şimaniye Mah.,Aşağı Halfeti, Halfeti) yapılacak olan Türkiye’nin Bozkır Ekosistemlerinin Korunması ve Sürdürülebilir Yönetimi Projesi çalıştayına, basın mensupları da davet edildi.Basının görüşlerinin de değerlendirileceği çalıştayda,tüm sorular da cevaplandırılacak ve yeni ilave çalışmalara da yer verilecek…