ÇANKAYA EŞİTLİK İÇİN ÇALIŞIYOR
Eşitlikçi bir toplum için çalışan Çankaya Belediyesi, çalışmalarını aktarmak ve yeni yol haritasında fikir alışverişi yapmak üzere kadın alanında çalışan sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya geldi.
Eşitlikçi bir toplumun geliştirilmesi ve mevcut eşitsizliklerin giderilmesi için çalışan Çankaya Belediyesi çalışmalarını aktarmak, yeni yol haritasında fikir alışverişi yapmak üzere kadın alanında çalışan sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.
Çalışmalara ilişkin sunumu, Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Gülsün Bor Güner, Belediye’nin Meclis Toplantı Salonu’nda yaptı.
“AMAÇ EŞİTLİĞİ SAĞLAMAK”
Eğitimden sağlığa, istihdamdan kentin kullanımına ve şiddetten kadınların siyasete katılımına kadar 6 ana başlıktan oluşan Eşitlik Eylem Planına göre çalışıldığının aktarıldığı sunumda, amacın toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması olduğu belirtildi.
Sunumda, eğitimler konusunda işbirliğini sürdürmek, şiddete maruz kalan kadınlara verilen hukuki danışmanlık hizmetini geliştirmek için Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği ve Ankara Barosu Gelincik Merkezi ile protokol imzalandığını ifade edildi.
Baba Destek Programı ile babanın çocuğun çok yönlü gelişimine katkı sağlamasını amaçlayan ücretsiz eğitim düzenlendiğinin belirtildiği sunumda, şunlar kaydedildi:
“Evlendirme Birimi’ne nikah başvurusu yapan çiftlere “Haklarımız Var” kitap seti hediye ediyoruz. İstihdama kadınların katılımını artırmak amacıyla girişimcilik eğitimi veriyoruz. Kadınların üretimlerini satabilmeleri için stantlar kurulmasını sağlıyoruz. ‘Kadın Emeği Festivali’ düzenliyoruz. Kadın Sığınmaevi’nde kalan kadınların üretime katılabilmesi için el emeği atölyesinde çalışmalarını sağlıyoruz”
“AİLE DANIŞMANLIĞI HİZMETİ VERİYORUZ”
Aile danışmanlığı hizmetinin yanı sıra Halk Sağlığı Merkezi’nde, sosyal güvence koşulu aranmadan herkese ücretsiz, hastalıktan korunma yolları hakkında danışmanlık ve anonim test hizmeti verildiğinin belirtildiği sunumda, “Daha çok kadınların ilgi gösterdiği Çankaya Evlerinin sayısını 25’e çıkardık. Çankaya bölgesinde yaşayan yaşlı vatandaşlarımızın eğitim, sağlık, sosyal ve kültürel faaliyetleri için 7 Baharevi’mizde hizmet verdik” denildi.
Sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin görüş ve önerilerinin de alındığı toplantıda, çalışmaların, kadınların sosyal ve ekonomik yaşamda eşit bir şekilde var olabilmesi için devam edeceği vurgulandı.